Milli aydınların yeni durağı Ege Bölgesi

Milli aydınların yeni durağı Ege Bölgesi
Milli aydınların yeni durağı Ege Bölgesi

Hükümetin anayasadan “Türklük” ifadesini çıkarmasına ve terör örgütü PKK ile pazarlık masasına oturmasına karşı 

Hükümetin anayasadan “Türklük” ifadesini çıkarmasına ve terör örgütü PKK ile pazarlık masasına oturmasına karşı  “Türk Milletine çağrı” bildirisini imzalayan aydınların Anadolu konferansları sürüyor. Aydınların bugünkü durağı Uşak ve Salihli olacak. Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu ve eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu olacak.

 


Yanlışları anlatıyorlar

 


3 Haziran’dan itibaren ise Türk Ocağı şubelerinin programları gerçekleştirilecek. Sadi Somuncuoğlu ile Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, 3 Haziran’da saat 14:00’te Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla buluşacak. Aynı isimler 8 Haziran’da 14:00’te Konya Ticaret Odası salonunda, saat 20:00’de Karaman Yunus Emre Konferans Salonu’nda vatandaşlara düşüncelerini aktarırken, 9 Haziran’da ise Ereğli’de Belediye Kültür Merkez Salonu’nda saat 14:30’da davetlilere hitap edecekler. Şehir şehir dolaşarak vatandaşlara İmralı sürecindeki yanlışları anlatan Milli aydınlar, yeni anayasa çalışmalarında “Türk” ifadesinin anayasadan silinmesine tepki göstermiş ve aralarında Prof. Dr. Halil İnalcık, Prof. Doktor İlber Ortaylı, Prof. Dr. İskender Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu’nun da yer aldığı aydınlar, Türk milletine çağrı bildirisini imzalamıştı.

 

3 maddelik çağrı bildirisi

 

Aydınların kamuoyuna açıkladığı 3 maddelik bildiri şöyle:
* Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve sahibi olan Türk milletinin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.
* Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.
* Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayın Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.