Kjaer imzayı attı yeni yıldızlar yolda

Kjaer imzayı attı yeni yıldızlar yolda
Fenerbahçe, Danimarkalı stoper ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

Kanarya, Kjaer’in kulübü Lille’e 7 milyon 650 bin euro ödeyecek. Süper Lig ve Avrupa’da ses getirecek güçlü bir kadro kurmak için düğmeye basan yönetimin yeni rotasında, Ospina, Mandanda, Maicon, Nani ve Adriano gibi ünlü isimler var.

Geçtiğimiz sezon başa baş götürdüğü şampiyonluk yarışını son haftalardaki kayıplarla ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran ve yeni sezonda hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ses getirmek isteyen Fenerbahçe, ilk imzasını Danimarkalı stoper SimonKjaer’le yaptı.. Önce sportif direktörlüğe İtalyan GluilanoTerraneo’yu daha sonra da teknik direktörlüğe VitorPereira’yı getirerek yeni bir takım kuracağını ilan eden sarı-lacivertliler, Fransa’nın Lille takımından Danimarkalı savunma oyuncusu SimonKjaer’le 4 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe Futbol AŞ’den Borsa İstanbul’a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yer alan açıklamada, “Futbolcu SimonKjaer’in transferi için kulübü Lille ve oyuncunun kendisiyle anlaşmaya varılmıştır. Futbolcuyla 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonları için anlaşılmış olup, transfer için Lille kulübüne ödenecek olan bonservis bedeli 7 milyon 650 bin eurodur” denildi. İmzalanan sözleşmenin 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği vurgulandı.

Kalıcı olmaya geldim

SimonKjaer, imza töreninin ardından açıklamalarda bulundu. Kanarya’da kalıcı olmak istiyorum diyen Kjaer, “F.Bahçe’nin geçmişteki Danimarkalı oyuncuları gibi iz bırakmak ve kalıcı olmak için buradayım. Daha önce de teklif almıştım ancak bu sefer herşey çok ciddi oldu ve çok çabuk gelişti. Bugüne kadar oynadığım takımlarda genelde 1. olmak ve şampiyon olmak için oynamadık. F.Bahçe’nin hedefleri belli. Ligde şampiyonluklar yaşamak ve Şampiyonlar Ligi’nde de önemli adımlar atmak için geldim. Gelişimde aileminde katkısı oldu. Lille’de mutluydum ama yüksek hedefleri olmayan bir kulüpteydim ama burası başka ve bu yüzden Fenerbahçe’yi kabul ettim. Buraya geldiğimde insanların beni sevip sevmeyecekleri ile ilgili tereddütlerim vardı. Bugün stat dışında insanlarla görüştüğümüzde bu sevgiyi hiseettim. Burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum” dedi. Sarı-lacivertlilerle 4 yıllığına anlaşan Kjaer imzayı attıktan sonra ailesiyle önce Samandıra Tesisleri’ni gezdi ardından da tekne ile boğaz gezisine çıktı.

Öncelik kale

İlk sözleşmeyi SimonKjaer’e attıran F.Bahçe’de transfer harekatı hızla devam ediyor. Daha önce Bursaspor’dan ayrılan Fernandao ve Şener ile söz kesen sarı-lacivertlilerde alınacaklar listesi oldukça kabarık. Öncelikle kaleci alacak olan Kanarya’da bu alanda da yeni isimler ortaya çıktı. Daha önce Chelsea’den ayrılması gündemde olan tecrübeli PetrCech ile Fiorentina’nın genç kalecisi BrezilaylıNeto’nun adının geçtiği Fener’de rota şimdi de Marsilya’nın 30 yaşındaki Zaireli kalecisi Steve Mandanda ile Arsenal’ın Kolombiyalı file bekçisi David Ospina’ya (26) çevrildi. Ayrıca edinilen bilgilere göre defansta Porto’dan Maicon ile Benfica’lıJardelViera, orta sahada İnter’denFredyGuarin, Manchester United’dan Nani ve forvete ShaktarDonetsk’te forma giyen Brezilyalı LuizAdriano ile Tottenham’ın Togolu yıldızı EmmanuelAdebayor sarı lacivertlilerin radarındaki diğer isimler. Sportif direktör GluilanoTerraneo’nun bu oyuncuların menajerleri ve kulüpleriyle temasa başladığı belirtildi.