Metro gibi tünel

Metro gibi tünel
Metro gibi tünel

PKK’lı 18 terörist “Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu” statüsünde bulunan Bingöl M Tipi Cezaevi’nden t

PKK’lı 18 terörist “Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu” statüsünde bulunan Bingöl M Tipi Cezaevi’nden tam 50 metrelik tünel kazarak kaçtı, kimsenin ruhu bile duymadı!..

 

Bir bölümü ‘Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ statüsünde olan Bingöl M Tipi Cezaevi’nde 18 PKK’lı firar etti. Bingöl- Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda kalan 18 PKK’lının firar ettiği dün  sabahki sayımda ortaya çıktı. Aralarında örgütün dağ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerinin şehit edildiği saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14’ü hükümlü, 4’ü tutuklu 18 PKK’lının bu sabah koğuşlarında olmadığı tespit edilince geniş çaplı arama yapıldı. Aramada bir koğuşta tünel kazıldığı ve 18 PKK’lının bu tüneli kullanarak gece yarısı kaçtıkları belirlendi. Yapılan araştırmada koğuştan başlayan ve aydınlatma tesisi döşenmiş 50 metrelik tünel bulundu. Tünelin cezaevi dış duvarına yaklaşık 40 metre uzaklıktaki kentin atık sularının geçtiği üstü açık kanalın olduğu yerde bittiği belirlendi.

 


1 yıldır kazıyorlardı
Nöbetçi kulübesinin de bulunduğu bölgede jandarma geniş çaplı araştırma başlattı. PKK’lıların tünel kazarken çıkardıkları topraklar ile tünel kazılırken kullanılan kazma ya da kürek de bulunmadığı belirtildi. Bu konuda cezaevi içinde de arama başlatılırken, PKK’lıların tüneli yaklaşık 1 yılda kazdıkları sanılıyor. PKK’lıların cezaevi dışına çıktıktan sonra bölgede kendilerini bekleyen bazı kişilerin yardım alıp, üzerlerindeki elbiseleri de değiştirmiş olabileceği belirtildi. Firar eden hükümlü ve tutukluların, son dönemlerde kendilerini ziyarete gelen kişilerin de yakın takibe alındığı bildirildi. Cezaevinden 18 PKK’nın firar ettiğinin ortaya çıkması ardından başta Bingöl merkez olmak üzere geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kırsal kesimlere kaçtıkları tahmin edilen PKK’lıları yakalamak için havadan helikopterler de arama tarama faaliyetine katıldı. 

 


Güler’in açıklaması
İçişleri Bakanı Muammer Güler, gazetecilere PKK’lıların firarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Güler; “Maalesef terör örgütü mensubu 18 kişi Bingöl Cezaevinden kaçtıkları tespit edilmiştir. Bu cezaevinden kaçan kişilerle ilgili olarak çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. İlk incelemede 50 metre tünel kazıldığı tünelin içinde de aydınlatma düzeneği bulunduğu tespit edilmiştir. Böylesine bir eylemin başka destekler ve işbirliği ile gerçekleştirileceği düşünülmektedir” dedi. Öte yandan,  BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş twitter hesabında yazdığı mesajda firar olayına ilginç bir yorum yaptı. Demirtaş takipçileriyle paylaştığı mesajında “Acaba ayakkabılarıyla mı girdiler tünele?” ifadelerini kullandı. Gezi Parkı olayları sırasında eylemcilerin Dolmabahçe Camii’ne ayakkabılarıyla girmesi eleştiri konusu olmuştu.