Doktorların gizli gizli kendi aralarında mesajlaştığı ama kimseye söyleyemedikleri 3 korkunç gerçek. Prof'lar bildiklerini ses kaydıyla birbirilerine atıyorlar

Doktorların gizli gizli kendi aralarında mesajlaştığı ama kimseye söyleyemedikleri 3 korkunç gerçek. Prof'lar bildiklerini ses kaydıyla birbirilerine atıyorlar
Doktorların korona virüs salgını hakkında kendi aralarında konuştuğu ses kaydı ortaya çıktı. Söz konusu kayıtta konuşan doktor, “Sizi uyarmak istediğim üçüncü konu ise bu virüs beyne gidiyor, gözleri kör ediyor. Beyin zarında iltihaplanma yaparak, felç ve ölüm getiriyor. Üçüncü dalga bu mutantlarlar beraber geliyor” ifadelerini kullanıyor.

Doktorların gizli gizli kendi aralarında mesajlaştığı ama kimseye söyleyemedikleri 3 korkunç gerçek. Prof'lar bildiklerini ses k

Türkiye’de korona virüs salgını etkisini artırmaya devam ederken, üçüncü dalga endişesi de artıyor. Bilindiği üzere Türkiye’de yüz yüze eğitim faaliyetleri de başlamıştı. Ancak son olarak Güney Afrika mutantının çocuklar üzerinden daha fazla etkili olduğu şeklindeki haberler ortaya çıktı.

Yaşanan gelişmelerin ardından doktorların kendi aralarında konuştuğu bir ses kaydı da ortaya çıktı. Söz konusu ses kaydında konuşan doktor, arkadaşlarını uyararak, önümüzdeki birkaç ayın daha tehlikeli olduğunu ve üçüncü dalganın mutant virüslerle geleceğini belirtiyor.

Ses kaydında konuşan doktor, şunları söylüyor:

“Arkadaşlar uzun uzun yazmak istemedim. Kovid ile de uğraşıyorum. Bugün devasa bir üniversitedeydim İki tane mutant virüs var, biri Londra diğeri ise Güney Afrika… Brezilya virüsü de aynı tarzda. Kesinlikle ve kesinlikle antikorlar işe yaramıyor Güney Afrika mutantında. Güney Afrika mutantı yaygınlaşmaya başlamış. Ne aşı ne de önceden hastalık geçirilmiş olması fayda etmiyor. İkinci tehlikeli konu Hollanda’da çocuklarda ölümler başladı. Türkiye’de de çocuklara da geçmeye başladığı bilgiler geldi. Bilim Kurulu Üyesi bir profesörümüz bunu söyledi. Onunla da konuştum. Çocuklar da risk altında. Onun için açılan okulların, birkaç hafta sonra kapanacağını düşünüyorum.

“ÜÇÜNCÜ DALGA MUTANTLARLA GELECEK”

Sizi uyarmak istediğim üçüncü konu ise bu virüs beyne gidiyor, gözleri kör ediyor. Beyin zarında iltihaplanma yaparak, felç ve ölüm getiriyor. Üçüncü dalga bu mutantlarlar beraber geliyor. Bizim yeni aşı olanlar Eylül- Ekim’de ikinci aşıyı olmaları gerekirken, daha hala birinci aşıyı olmayanlar olacak. Lütfen kovid geçirmiş bile olsanız, aşı bile olmuş olsanız etrafta Güney Afrika mutantlı virüsler çok ciddi tehlike saçıyor. Çocuklarımız için de. Umarım bu duyumlar arttıktan sonra okulları kapatırlar. Çocukların bu bilgiler ışığında okula gitmeleri de büyük risk. Lütfen önümüzdeki birkaç ay dikkat edin. Birinci ve ikinci dalgadan daha ağır bir dalgaya maruz kalacağız”

BAKAN KOCA: GÜNEY AFRİKA MUTANTI SÖZ KONUSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirdiği açıklamada, "Var olan virüsün yerini artık İngiliz varyantı her geçen gün almaya başladı. Bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olduğu; ama virülansında bir değişiklik olmadığını şimdiye kadar biliyoruz. Ayrıca Brezilya ve Güney Afrika mutantı söz konusu. Brezilya daha önce söylemiştim, bir ilimizde görülen vakadan bahsetmiştim. Şimdi 3 vaka oldu, 2 vakamız İstanbul, 1 vakamız İzmir''de. Güney Afrika varyantı ise şu ana kadar 157 vaka oldu. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte mutant giderek arttığı için, ağırlıklı İngiliz varyantı olduğu için ve bulaştırıcılığı da fazla olduğu için bu dönemde bizim kapalı, kalabalık ortamlar ve özellikle yakın temastan uzak durmamız gerekiyor. Bu anlamda daha önemli olmaya başladı ve bu varyantın riskli dediğimiz hasta grubunda daha ciddi sonuçlar doğurduğunu biliyoruz olumsuz anlamda. O nedenle riskli kişilerin korunması ve yakın temasların mümkün mertebe önlenmesine aşı sürecinin bitimine kadar gayret gösterelim diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Doktorlar daha önce de Çin’den gelen aşıların güvenilirliği tartışılırken Çin aşısı için birbirleriyle gizli gizli görüşmüşlerdi. Söz konusu görüşmelerin ses kaydı da ortaya çıkmıştı. 

 

İlgili Haberler