Terörün araştırılması AKP engeline takıldı!

Terörün araştırılması AKP engeline takıldı!
MHP’nin, üniversiteleri adeta savaş alanına çeviren öğrenci görünümlü bölücüler hakkındaki önergesi, iktidar vekilleri tarafından reddedildi

Can güvenliğini tehdit

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ve arkadaşlarınca verilen araştırma önergesinde, üniversitelerde yıllardır süren PKK yapılanması, terör eylemlerinin engellenmemesi ve öğrencilerin öğretim hakkı ve can güvenliklerinin tehdit altında olduğuna dair üniversite yönetimlerine başvurulduğuna dikkat çekildi.

Dayatma ve şantaj

Yönter, PKK’nın, öğrencilerin başvurusuna rağmen baskı, dayatma, şantajını artırarak sürdürdüğünü ifade ederek, “Üniversite yönetimlerinin ve emniyet birimlerinin gerekli tedbirleri almaması, üniversitelerimizde öğrencilerin PKK terör örgütü militanlarınca şehit edilmesine de sebep olmaktadır” dedi.

Seyirci kalıyorlar

PKK’nın eylemlerini yurtlara kadar yaygınlaştırarak niyetini gösterdiğini ifade eden Yönter, eğitim hakkının gasp edildiğini, okul yönetimi ve iktidarın buna seyirci kaldığını ileri sürdü. Yönter, bölücülerin Güneydoğu’dan sonra  üniversitelerde de kalkışma propagandası yaptığını vurguladı.  

 

Terörün araştırılması AKP engeline takıldı!

MHP, üniversitelerde yıllardır süren  PKK yapılanması ve terör eylemlerinin arıştırılmasını istedi. Verilen önerge AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

MHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için üniversitelerdeki PKK yapılanması ve terör eylemlerinin araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul’a getirdi. MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, üniversitelerdeki terörist yapılanma nedeniyle, pek çok öğrencinin öğretim hakkı ve can güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirtti. Yönter, PKK’nın, öğrencilerin üniversite yönetimlerine başvurusuna rağmen baskı, dayatma, şantajını tüm şiddetiyle sürdürdüğünü ifade ederek, “Üniversite yönetimlerinin ve emniyet birimlerinin gerekli tedbirleri almaması, üniversitelerimizde öğrencilerin PKK terör örgütü militanlarınca şehit edilmesine de sebep olmaktadır” dedi.

Seyirci kalındı

PKK’nın eylemlerini üniversiteler hatta öğrenci yurtlarına kadar yaygınlaştırarak niyetini gösterdiğini ifade eden Yönter, üniversitelerde eğitim hakkının, PKK tarafından gasp edildiğini, emniyet güçleri, üniversite yönetimi ve hükümetin buna seyirci kaldığını söyledi. PKK ve yandaşlarının, Güneydoğu’dan sonra  üniversitelerde de kalkışma propagandası yaptığını, bunun hükümetin eseri olduğunu savunan Yönter, şöyle dedi: “AKP’nin ‘Çözüm süreci’ adını verdiği dönemde, ‘Üniversite yıllarında namaz da kılardı’ denilerek parlatılmak istenen bebek katili Abdullah Öcalan’ın üniversitelerdeki yandaşları, ODTÜ’de, namaz kılan öğrencileri darp etmeye kalkışmıştır. Biz Cumhurbaşkanı’nın ODTÜ’de müessif olaylara göstermiş olduğu tepkinin aynısını PKK’lı teröristlerin saldırısına uğrayan milliyetçi, vatansever öğrencilere de göstermesini bekler, bunu dilerdik.”

Oyunun farkındayız

Öneri aleyhinde konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ise, “Keşke MHP Grubu, üniversitelerde oynanan oyunun açığa çıkarılması için daha objektif önerge verseydi” dedi. Sancar, MHP’nin tabanına, kendisine yakın öğrencilere “Bir tezgah kuruluyor, buna gelmeyin. Sizi Kürt öğrencilerin üzerine saldırtıyorlar, provokasyon var. Bu oyunlara gelmeyin” demesi gerektiğini  söyledi. Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sataşma gerekçesiyle söz alarak öğrencilerin siyasi faaliyet yürütmesinin ayrı, üniversitelerdeki terör faaliyetlerinin ayrı olduğunu belirtti. MHP’nin, “Eller kalem değil, silah tutmalı” sloganıyla hareket ettiğini ifade eden Akçay, Sancar’ın, objektiflik tavsiyesini, “MHP’nin çağrılarını, genel başkanımızın binlerce kez bu konudaki telkinlerini, parti olarak gösterdiğimiz dirayeti dikkate alacak olursak, bu konuda son derece objektifiz. Oynanan oyunun, provokasyonların farkında olan bir partiyiz” değerlendirmesinde bulundu. MHP’nin üniversitelerdeki terör olaylarının araştırılması için TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergeye ilişkin AKP ve HDP aleyhte konuşma yaparken ana muhalefet partisi CHP lehte konuşma yaptı. Yapılan oylama sonrasında MHP’nin önergesi reddedildi.