Libya'da kullanılan krediler

Libya'da kullanılan krediler
Libya'da kullanılan krediler

Libya'da yerleşik veya bu ülkeye yönelik faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişilerin, bankalarca kullandıkları krediler ve diğ

Libya'da yerleşik veya bu ülkeye yönelik faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişilerin, bankalarca kullandıkları krediler ve diğer alacaklar hakkında uygulanacak hükümler 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldı.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) "Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Libya'da yerleşik gerçek ve tüzel kişiler ile Libya'da veya Libya'ya yönelik faaliyetleri bulunan gerçek ve tüzel kişilere bankalarca kullandırılan krediler ve diğer alacaklar hakkında uygulanacak hükümler 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldı. Öte yandan bankalarca denizcilik sektöründe kullanılmak üzere kullandırılan krediler ve diğer alacaklar hakkındaki hükümlerin de 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatılması hükme bağlandı.