Erken başlayan tatilde yollar otoparka döndü

Erken başlayan tatilde yollar otoparka döndü
4 günlük Ramazan Bayramı tatili için önceki geceden yola çıkanlar İstanbul’da trafiği felç etti. Arabalı vapur iskeleleri, TEM, D-100 karayolu da yoğun trafiğe sahne olurken, yetkililer, bir dizi önlem açıkladı

Kamu çalışanlarının bugün de izinli sayılmasıyla 4 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle İstanbul’da trafik yine saç baş yoldurdu. Boğaziçi  ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü her iki yönde de yoğun trafiğe sahne oldu. Arabalı vapur iskelelerinde araçlar saatlerce bekledi. Yollar çoğu yerde adeta otoparka döndü! Bu bayram tatilinde de İstanbul’da beklenen yoğunluk nedeniyle bir dizi önlem alındı. TEM ve D-100 karayolunda bakım onarım çalışmaları durduruldu. Bu arada Gebze-Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot sayıları arttırıldı. İDO bu hattaki feribot sayısını 14’den 18’e çıkardı. Çorum’un Osmancık İlçesi İstanbul-Samsun D-100 karayolunda, Samsun yönüne aşırı yoğunluk nedeniyle trafik akışı dün durma noktasına geldi. Bayram tatili için İstanbul’dan Karadeniz yönüne giden sürücüler, sıcaktan ve araç yoğunluğundan şikayetçi olduklarını belirtti. Gelibolu’daki arabalı vapur iskelesinde, bayram tatiline erken çıkanlar uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nden İzmir, Bursa, Antalya, Kuşadası, Bodrum’a gidecekler Gelibolu-Lapseki hattını doldurdu.

Havadan da denetim

TEM ve D-100 Karayolu’nda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dünden itibaren 5 kilometrede bir trafik ekibi bulundurulmaya başlandı. Trafik yetkilileri, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını, özellikle TEM Otoyolu’nda emniyet şeridini kapatmamaları gerektiğini hatırlattı. Trafik ekipleri şehirlerarası yolcu otobüslerine yönelik trafik denetimlerine başladı. Havadan helikopter destekli denetimlerde ekipler, muayenesi olmayan, sol şerit ve emniyet şeridi ihlali yapan otobüs sürücülerine idari para cezası kesti. Bayram tatili süresince İstanbul’un Tekirdağ’dan İzmit’e kadar olan 130 kilometrelik yolunun her 10 kilometresi bir trafik ekibine zimmetlendi.