Google’dan Dünya Kadınlar Günü’ne özel Doodle

Google’dan Dünya Kadınlar Günü’ne özel Doodle
Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü unutmadı. Arama motoru, bu önemli günü anlamlı bir Doodle ile kutladı.

Google, kutlamasında farklılığa değindi

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, anlamlı günleri Doodle ile kutlama geleneğini sürdürüyor. Bu kutlamaları Doodle vasıtasıyla yapan ABD‘li teknoloji devi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de unutmadı.

Google, kutlamasında farklılığa değindi

Dünyaca ünlü arama motoru, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir Doodle ile kutladı. Kutlamada yer alan görsel anlamlı bir mesaj içeriyor. Farklı kültür, ırk ve fiziksel özelliklerdeki kadınları bir arada gösterildiği görsel, sosyal medyada beğeni topladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olmak için başlattığı mücadelenin temsili olarak kutlanıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi

Kadın erkek eşliği ile ilgili bu mücadelenin tarihi aslında 1848 yılına kadar uzanıyor. Ancak tarih,1917’de Rusya’da kadınlar, 23 Şubat’ta “ekmek ve barış” için protesto ve grev yapmasıyla koyuldu. Rusya’da 23 Şubat, diğer Avrupa ülkelerinde 8 Mart’a tekabül ediyordu. 8 Mart Kadınlar Günü’nün kutlanması fikrinin ilk temelleri bu şekilde atıldı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın “Dünya Kadınlar Günü” olarak anılmasını kabul etti. Türkiye’de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 2022 Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart’ta “Sürdürülebilir bir yarın için bugünden cinsiyet eşitliği” temasıyla kutlanacak.