Meksika’da polise saldırı: 22 ölü

Meksika’da polise saldırı: 22 ölü
Meksika’da polise saldırı: 22 ölü

Uyuşturucu çetesine mensup silahlı kişiler tarafından, güvenlik güçlerine yönelik olarak düzenlenen saldırılarda ikisi polis olm

Uyuşturucu çetesine mensup silahlı kişiler tarafından, güvenlik güçlerine yönelik olarak düzenlenen saldırılarda ikisi polis olmak üzere 22 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi

 

Terör ve dehşet

 

Meksika’da uyuşturucu çetelerinin yarattığı terör ve dehşet, her geçen gün dozunu arttırıyor. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Michoacan eyaletinde çeşitli yolları kapatan ve bazı noktalarda polisi pusuya düşüren silahlı kişiler ile polis arasında çıkan çatışmalarda, 20 saldırganın öldürüldüğü ve yaralıların olduğu belirtildi.

 

Tapınak Şövalyeleri

 

Çatışmalarda 2 polisin hayatını kaybettiği, 15’inin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, geçen haftalarda “Tapınak Şövalyeleri” isimli bir uyuşturucu örgütle polis arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı anımsatıldı. Michoacan eyaletinin Los Reyes bölgesinde iki gün önce 5 kişinin silahlı kişilerce öldürüldüğü anımsatıldı.

 

Michoacan’da baskın

 

Michoacan’da basın toplantısı yapmak amacıyla biraraya gelen, uyuşturucu çetelerine karşı örgütlenen toplum meşru müdafaa örgütü üyelerine düzenlenen silahlı saldırıda en az 5 kişi ölmüş, 7 kişi de yaralanmıştı. Saldırı yüzleri maskeli 300 meşru müdafaa örgütü üyesinin Los Reyes’te biraraya geldikleri sırada meydana gelmişti.