Durmuş Yılmaz: "Siyasi rant devşirilmesin!"

Durmuş Yılmaz: "Siyasi rant devşirilmesin!"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz Meclis’teki konuşmasında “Kültürel hayat Gobi Çölü’ne döndü” ifadesini kullandı.

Meclis’te 28'inci maddedeki Emlak Katılım Bankası’nın kurulmasıyla ilgili söz alan İYİ Parti Genel Başka Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Türk ekonomisinde faizsiz düzenle ilgili bir fikrin olmadığını ifade ederken, “Sadece faizin haram olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı. Yılmaz, kapitalist sistemin örnek alınıp bir kılıf uydurulduğuna, bunun adına da ‘İslami finans’ denildiğine vurgu yaptı.

Durmuş Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SİYASİ RANT DEVŞİRİLMESİN"

“Dediğim gibi, Emlak Katılım Bankasının kurulmasına veyahut da başka hiçbir şeye itirazımız yok, sermayeyi çeksin, gelsin ama buradan siyasi rant devşirmek yanlış ve bunu bilen de yok. Lütfen, bilmediğimizi de itiraf edelim. Günün birinde birisi çıkar da eğer bunu yapacak olursa bunun önünü de kesmeyelim.”

"DEĞERLERİN İÇİNİ BOŞALTIYORUZ"

“Sonuç olarak şunu söylüyorum: Yani biz şu anda bir değer yaratmıyoruz, var olan değerlerin içini boşaltıyoruz ve buradan da bir yere gideceğimiz yok. Bu da bizi nereye götürdü? Geldiğimiz nokta itibarıyla İslam âleminde, Türkiye de buna dâhil kültürel hayat, düşünce hayatı Gobi Çölü'ne döndü, Büyük Sahra'dan da kötü.”