Düztabanlık neden olur tedavisi mümkün mü

Düztabanlık neden olur tedavisi mümkün mü
Ayak tabanı sorunları ve doğru ayakkabı seçiminin önemini uzmanlar anlattı. İşte detaylar..

Normal ayakta olması gereken kavisin yok olması veya düşmesi durumuna düztabanlık denir. Bu, bir yapısal bozukluktur. Ayak tabanı, ayak arkası, aşil tendonu, parmak bölgelerinde ağrıya neden olabilir.

Düz tabanlık tedavi edilmezse ilerleyen yaşlarda sırt problemlerine yol açabilir. Çocuklarda görülen düz tabanlık ise tabanlık kullanılmadan iyileşebilir.

Düz tabanlıklarda ayakkabı ve tabanlık seçimi çok önemlidir. Ayakkabıların kişiyi dengeli tutması gerekir. Bu yüzden ayakkabı ve tabanlık seçimi önemlidir...

ÇUKUR TABANLIK NEDİR?

Yetişkin düztabanlıklarda ayrıntılı bir röntgen alınması şarttır. Aksi halde düz tabanlık tedavisi yani tabanlık veya ayakkabı seçimi yapılamaz.

Tedavi yöntemleri arasında; konservatif tedavi, ortez, tabanlık, fizik tedavi veya ameliyat vardır. Tabanlık kullanımının zamanı da çok önemlidir.

Tabanlıklar ayak tabanındaki darbeyi azaltır. Ayrıca ayak kokusunu önleyen ürünlerdir. Kullanım ve seçiminde çorap kalınlığı da önemlidir. Aşil tendonu kısalığı olan kişilerde topuk desteği sağlayan tabanlıklar etkilidir.

İlgili Haberler