Nöbetçi eczaneler listesi e-Devlet'te yayınlanacak: Listeye nasıl erişilir

Nöbetçi eczaneler listesi e-Devlet'te yayınlanacak: Listeye nasıl erişilir
Türkiye genelindeki tüm nöbetçi eczaneler e-Devlet üzerinden görüntülenecek. Bu görüntülemeyi sağlayan yeni hizmet 'TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti, e-Devlet'te bugün itibarıyla açıldı.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından bildiriline ve ilk sağlık müdürlüklerinin onayladığı bildiriye göre, nöbetçi eczane bilgileri artık e-Devlet’te bulunacak. Böylelikle ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurulu (TİTCK)-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’ artık dijital olarak hizmet verecek.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde nöbetçi eczanelerin adreslerine ve konum bilgilerine kolay bir şekilde ulaşım sağlamış olacak.

Yeni hizmet uygulamasında, ‘Yeni Eklenen Hizmetler’ bölümü bulunmaktadır. e-Devlet uygulamasının arama kısmına ‘TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’ yazılarak da aratılacak.

Kullanıcılar, bilgisayarın dışında cep telefonları üzerinden de ücretsiz bir şekilde bu hizmetten faydalanma şansına sahip olacak. Hizmeti ‘Favori Hizmetlerim’ bölümüne eklenenler ise tek adımla hizmete ulaşacak. Yeni hizmet sayesinde vatandaşlar, yakınındaki nöbetçi eczanenin yerini sokak sokak dolaşmadan rahat bir şekilde bulacak.

E-DEVLET ÜZERİNDEN NÖBETÇİ ECZANELERE NASIL ULAŞILIR

İlk olarak telefonunuzdaki uygulamadan ya da tarayıcıdan e-Devlet resmi sayfasına girin.

Daha sonra karşınıza sayfan ‘Yeni Hizmetler’ başlığına girin ya da arama kısmında ‘TİTCK Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’ yazın.

Ardından karşınıza çıkan sayfada, il ve nöbet tarihi seçimi yapın.

Bu işlemlerden sonra o ilde ve tarihte yer alan tüm nöbetçi eczaneleri görmenin mümkün. Aynı zamanda filtreleme yaparak ilçe seçimi de yapabilirsiniz.

İlgili Haberler