Edirne tava ciğeri nasıl yapılır. Edirne tava ciğeri tarifi ve kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir?

Edirne tava ciğeri nasıl yapılır. Edirne tava ciğeri tarifi ve kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir?
MasterChef Türkiye’nin dün gece yayınlanan ödül oyununda yarışmacılardan Edirne tava ciğeri yapmaları istendi. Edirne tava ciğeri yapımı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, Edirne tava ciğeri nasıl yapılır. Edirne tava ciğeri tarifi ve kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir?

İnce ince kesimi ile diğer ciğer tariflerinden farklı olan Edirne tava ciğeri lezzeti ile sakatat sevmeyenlerin bile gözdesi. İşte, Edirne tava ciğeri nasıl yapılır. Edirne tava ciğeri tarifi ve kullanılan malzemeler. Edirne tava ciğeri yapımının püf noktaları nelerdir?

EDİRNE TAVA CİĞERİ MALZEMELERİ

Yarım kilo dana ciğer
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Bol sıvı yağ ( Kızartmak İçin )

yenicag-edirne-ciger1.jpg

EDİRNE TAVA CİĞERİ NASIL YAPILIR?

Sinirleri temizlenmiş ciğerler yaprak şeklinde doğranır.

Ciğerler ister dik şekilde ister ciğeri yanlamasına koyup üzerinden yaprak şeklinde parçalar kesilir.
Kesilen yapraklar süzgeç içinde bol suda durulanıp tamamen süzülür.
İyice süzülen ciğerlere bir fiske tuz atılıp harmanlanır.

Bu arada yağın altı yakılır. Büyük ocak gözüne konulup altı kısılır yakmadan yağ iyice kızdırılır.

Ciğerler bol un iyice atılıp tel tel unlanıp silkelenip bir tabağa alınır.

Ciğerlerden 1 porsiyon alınıp iyice kızan yağa atılır. Ve servis çatalı ile hızlı hızlı birbirinden ayırıp alt üst edilir. 1 dk içinde hazır hemen servis tabağına alınır.

yenicag-edirne-ciger2.jpg

EDİRNE TAVA CİĞERİ YAPIMININ PÜF NOKTASI

Ciğerin sinirlerini çok iyi olabildiğince temizleyin. Yaprak keserken önünüze geldikçe kesip atın.

Yaprak yaprak kestikten sonra çeşme altında yıkayıp iyice süzdürün.

Bol unla her yerini unlayıp birbirine yapışmadan yaprak yaprak halde iyice ununu silkeleyin.

Bol ve kızgın yağda azar azar ( porsiyon halinde ) kızartın.

Yağa atar atmaz büyük servis çatal ile birbirine yapışmaması için karıştırın.

Zaten pişme süresi çok kısa 1 dakika içinde hazır.

 

(Kaynak: Habertürk)

 

Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş
Tüm Hakları Saklıdır ©
Yeni Çağ Gazetesi

İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel: (0212) 452 40 40
Faks: (0212) 452 40 58