Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Edremit'te ölmez ağacın gölgesinde

Edremit'te ölmez ağacın gölgesinde

Salgın öncesi gittiğim Edremit''te yüreğimin yarısını bırakmıştım. Üç yıl olmuş. Kaz Dağları''nın muhteşemliği, o canım coğrafyanın sıcak-samimi insanlarını, Sabahattin Ali ve Savaştepe Köy Enstitüsü''nü yazmak istediysem de yoğun gündem yüzünden gerçekleştiremedim. Oysa Edremit Körfezi, Türkiye''mizin stratejik bölgesi, bir nevi canım memleketimin aynası. Cennet sahilindeki küçük belde belediyelerin kapatılması ve birleştirilmesi ile bir çok ilimizden büyük bir kent haline dönüştü. CHP ve İYİ Parti''nin oluşturduğu "Millet İttifakı" ile CHP''li Selman Hasan Arslan''ın başkanlığındaki Edremit Belediyesi gönüllülerden oluşan "Kent Konseyi" ile kültür ve sanat adına zenginlikler yaşıyor. Tatil gibi lüksümüz yok. Türkiye Cumhuriyetinin payitahtı olan başkent Ankara''mızın nöbetini tutmakla görevliyiz. Lakin Edremit''te dostlarımız çok. Değerli meslekdaşımız Necdet Saraç ve Kuleli''den kardeşim Hakan Yılmaz ve okuyucularımızın talebi ile Edremit''te "Ölmez ağacın gölgesinde kitap" sloganı ile düzenlenen kitap fuarı ve söyleşilere katılmaya karar verdim. Gönül 8-10 gün Kaz Dağları eteğinde oksijen depolamayı arzu ederdi. Ancak sadece 2 gece o tada varabileceğiz.Bu akşam saat 19:30 da okuyucularla söyleşi yapıp, Atayurt Yayınevi Standında kitaplarımızı imzalayıp sevgili dostlarla hasret gidereceğiz. Kim bilir sahilde bir gece de "Edremit''in Gelini" türküsünü dinleme imkânı bulabiliriz.

***

Edremit turizmin yanında bölgenin kültür ve sanat açısından da cazibe merkezi oldu. sadece yazlık değil. Yıl boyu sağlıklı yaşam kentidir. Bu mevsimde nüfusu bir milyonu geçiyor. Vatandaşlarımız emekliliğin tadını tam anlamı ile çıkarıyorlar körfezde. Belediye hazırlıklarını tamamlamış. 13 Ağustos''ta başlayan fuar yarın sona erecek.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptığı açıklamada "Kitap fuarıyla Edremit''te yetişen Sabahattin Ali başta olmak üzere yine Körfez''in önemli ismi yazar Mustafa Seyit Sutüven''e layık olmaya, onların kitaplar ve şiirler üzerinden yaydıkları aydınlanma ışığını bir kez daha bütün Türkiye''ye yaymak istiyoruz. Beşincisini gerçekleştireceğimiz bu büyük etkinlik, ölmez ağaç olan Zeytin''in gölgesinde barışı ve kardeşliği büyüten yazarları, gazetecileri, akademisyenleri, belediye başkanlarını ve milletvekillerini kitapseverlerle buluşturacak. 5. Edremit Kitap Fuarı yalnızca kitaba sahip çıkma anlamına gelmeyecek, aynı zamanda Kaz Dağları''na, tarihimize, tarımımıza, turizmimize sahip çıkmak anlamına da gelecek" dedi.

200 yazar, 60 yayınevi, 40 söyleşi

13 Ağustos Cumartesi günü başlayıp, yarın bitecek 5. Edremit Kitap Fuarı''nda Türk edebiyatının önemli yazarları, şairleri, tarihçileri ve gazetecileri kitapseverlerle buluşurken, fuara katılacak birçok belediye başkanı milletvekili ve sendikacı da Türkiye gerçeklerini anlatacak.

60''a yakın yayınevinin katıldığı 5. Edremit Kitap Fuarı''na 200''e yakın da konuk katılacak, dokuz gün boyunca 40 civarında söyleşi yapılacak, yazarlar kitaplarını imzalayacak.

Altınkum''daki Edremit Belediye Tesisleri''nde yapılacak 5. Edremit Kitap Fuarı, 13 Ağustos Cumartesi günü saat 19:00''da kapılarını açtı ve her gün saat 18:00 ile 24:00 arası kitapseverlerle bir araya geldi.

Değerli okuyucularımız, AKP iktidarı lafa gelince her şehre havaalanı yapmakla övünür ya. Balıkesir Havaalanı''na uçuk iniş kalkışı yok. Körfeze hizmet eden Koca Seyit Havaalanına da başkent Ankara''dan sefer yok. İstanbul aktarmalı 8-10 saat sürüyor. Biz kara yolunu tercih ettik. Yolculuğumuzda ve kitap fuarındaki tespitlerimizi bu sütundan detayları ile yazmaya çalışacağız.

Balıkesir, Bandırma, Ayvalık, Akçay kısacası Edremit Körfezindeki dostları, okuyucuları "Ölmez ağacın gölgesine" bekliyoruz...

Yazarın Diğer Yazıları