Ege Denizi tir tir titriyor. Deprem fırtınası mı yaşanıyor? İzmir’de herkes diken üzerinde

Ege Denizi tir tir titriyor. Deprem fırtınası mı yaşanıyor? İzmir’de herkes diken üzerinde
Ege Denizi’nde İzmir ve Aydın açıkları peş peşe sallandı. Sabah saat 08:20 sularında meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremin ardından bölgede sırasıyla 5.1, 4.7, 4.8, 4.2 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bölgede küçük ölçekli artçı sarsıntılar da yaşandı. Bölgede irili ufaklı 16 deprem yaşandı.

İzmir’de peş peşe yaşanan depremler bölgede paniğe neden oldu. Sabah 08.20 sıralarında Ege denizinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin 9 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu.

25 dakika sonrasında İzmir Karaburun merkezli 5.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha oldu. Bu depremde oluşan sarsıntı İstanbul'dan da hissedildi. İstanbul'da yaşayan birçok kişi sosyal medyadan şiddetli bir sarsıntı hissettiklerini paylaştı. Depremlerin ardı arkası kesilmedi. 08.47'de 4.8, 09.00'da ise 4.7 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

AFAD'ın internet sitesinde Ege Denizi'nde yaşanan son deprem böyle sıralandı:

YIKIM VE CAN KAYBI VAR MI?

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında bir dakika arayla meydana gelen 5,1 ve 4,8 büyüklüğündeki depremlerde kendilerine şu ana kadar herhangi can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadığını söyledi.

Köşger, sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtti. Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti.

Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirtti.

AFAD'DAN İZMİR DEPREMİ SONRASI AÇIKLAMA

İzmir'de ve İstanbul'da hissedilen depremin ardından AFAD'ın sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. İzmir'e geçmiş olsun denilirken, deprem ile ilgili bilgiler paylaşıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun İzmir. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." notu paylaşıldı.

 

İlgili Haberler