Eğitim Teknolojileri Konferansı 26 Mart’ta

Eğitim Teknolojileri Konferansı 26 Mart’ta
8'inci Eğitim Teknolojileri Konferansı (ETP22) 'Öğrenmenin Dijital Evreni' temasıyla 26 Mart 2022 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilecek.

 

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) IT Komisyonu''nun düzenlediği etkinlikte TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı''nın yanısıra eğitim ve teknoloji alanında uzman isimler de yer alacak.Geçtiğimiz yıl 6 bin 500 eğitimcinin katıldığı Eğitim Teknolojileri Platformu''nda bu yıl 100 sunum gerçekleşecek. Konferansta, ''Metaverse''de Öğrenme Ortamları'', ''Eğitim Ne Kadar Dijital Olmalı'', ''Eğitimde Yeni Vizyon Arayışları'' gibi konular ele alınacak.


Prof. Şahin Amerikan Eğitim Konseyi''nde

Amerikan Eğitim Konseyi (American Council on Education), dünyanın dört bir yanından 2000''e yakın rektör ve üst yöneticiyi ağırladı. Bu yıl 103''üncüsü düzenlenen kongrede MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, gerçekleştirdikleri öncü ve yenilikçi çalışmalar hakkında bilgi verdi. Görüşme sonrasında üniversitelerarası işbirliklerinin ilk adımları atıldı.

Prof. Şahin ilk olarak, THE 2022''ye göre dünyada 34. sırada yer alan University of California San Diego (UCSD) kampüsünü ziyaret etti ve UCSD Rektörü Profesör Pradeep K. Khosla ile ortak iş birlikleri hakkında görüştü. Prof. Şahin daha sonra ABD San Diego''da düzenlenen Amerikan Eğitim Konseyi (American Council on Education-ACE)''nin yıllık toplantısına katıldı ve birçok ABD Üniversitesi''nin rektör ve üst düzey yöneticisi ile bir araya geldi.

Prof. Şahin kongrede yaptığı sunumda; tüm programlarda uyguladıkları aktif öğrenme öğrencilerinin kullanımına sunduklarını anlattı.

Şahin, THE 2022 Dünya Üniversite Sıralamasında 34''üncü sırada yer alan University of California San Diego Rektörü Prof. Dr. Pradeep K. Khosla ve Öğrenme ve Öğretme Direktörü Doç. Dr. David Ruiter ile de görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde, MEF ile University of California San Diego arasında 3+2 (Lisans + Uluslararası Yüksek Lisans) programları ile ilgili prensipte iş birliği yapılmasına karar verildi. Prof. Şahin''i yenilikçi girişimleri için tebrik eden Prof. Khosla, yapılacak 3+2 anlaşmasının takipçisi olacağını iletti.

8 ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDE YENİ FAKÜLTE KURULDU

Cumhurbaşkanı kararı ile 8 üniversite bünyesinde 8 yeni fakülte kurulurken, 2 yüksekokul ile 1 fakülte kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Ordu Üniversitesine bağlı Spor Bilimleri Fakültesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesine bağlı Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesine bağlı Eczacılık Fakültesi, Fırat Üniversitesine bağlı Eczacılık Fakültesi, Kastamonu Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesi, Marmara Üniversitesine bağlı Finansal Bilimler Fakültesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesine bağlı Eczacılık Fakültesi ve İstanbul Gedik Üniversitesine bağlı Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kuruldu.

Söz konusu kararla Ordu Üniversitesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Marmara Üniversitesine bağlı Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve İstanbul Gedik Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi kapatıldı.


YAMAN BORA OTUZBİR


EGE KABASAKAOĞLU

İki sınıf arkadaşı MIT yolcusu

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Ege Kabasakaloğlu ve Yaman Bora Otuzbir, dünyanın en saygın üniversitelerinden Massachusetts Institute Of Technology''den (MIT) kabul aldı. Lise boyunca sınıf arkadaşı olan iki öğrenci, üniversitedede birlikte okuyacak. Öğrencilikleri boyunca TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve TEKNOFEST başta olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada başarı elde eden öğrenciler, MIT''de mühendislik eğitimi görecekler.

Geçtiğimiz aylarda Oxford''dan bilgisayar bilimleri alanında kabul alan Ege Kabasakaloğlu''nun son kararı MIT''de mühendislik bölümü oldu. Ege öğrenciliği boyunca bilgisayar, robotik, fizik olimpiyatlarında kazandığı madalyalarla öne çıktı. Yaman ise 17-25 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenen 51. Uluslararası Fizik Olimpiyatı''nda (IPhO-International Physics Olympiad) ülkemizi başarıyla temsil ederek madalya kazanan 5 kişilik ekibin içerisinde yer almış ve olimpiyattan gümüş madalya ile dönmüştü.

Ege ve Yaman, Fen ve Teknoloji Lisesi''ndeki eğitimleri boyunca alt sınıflardan arkadaşlarına mentörlük yaptılar. Okulda bulunan aidiyet grupları, bilim ve robotik olimpiyatlarına katılan öğrencilerin üst sınıflardan alt sınıflara birbirlerine mentörlük etmelerini sağlıyor.