Başbakan yine kükredi!

Başbakan yine kükredi!
Başbakan yine kükredi!

“Türkiye’nin büyüklüğünü test etmeye çalışanlara hadlerini bildireceğiz...”

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un adını taşıyan uçağın törenle hangardan çıkarılışına Başbakan Erdoğan da katıldı. Bir pilotla birlikte uçağa binen ilk kişi olan Erdoğan, yine sert açıklamalar yaptı: Hiçbir ülkenin güvenliğini tehdit etmiyoruz ancak bize yönelik hasmane tutumlara karşı var gücümüzle en sert karşılığı verir, gerekeni yapmakta tereddüt etmeyiz.

 

HÜRKUŞ’ta esti gürledi: Gerekirse hadlerini bildiririz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan uçağımızı düşüren Suriye’ye sert bir mesaj daha geldi. Türkiye’nin her türlü terör örgütüne, illegal yapılanmaya ve çeteye karşı amansız mücadele veren bir devlet olduğunu söyleyen Erdoğan, “Halkı nezdinde meşruiyetini yitirmiş çete devletlerine, halkına devlet terörü uygulayanlara ve Türkiye’nin büyüklüğünü test etmeye kalkanlara hadlerini bildirmekten kaçınmayız” dedi. Türkiye’nin kendisine yönelik hasmane tutumlara, saldırılara ve tehditlere karşı var olan gücü, tarihinden aldığı ilhamla en sert şekilde karşılık vereceğini belirten Erdoğan, “Gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyiz” diye konuştu.


Havacılıkta dönüm noktası
TAI’nın Kazan’daki tesislerinde Havacılık ve Uzay Günü Kutlama Programı ve Hürkuş uçağının hangardan çıkış törenine katılan Başbakan Erdoğan, sözlerine Eruh’ta yaşanan terör saldırısında şehit olan askerler için Allah’tan rahmet dileyerek başladı ve “Terör çirkin yüzünü her fırsatta ve her durumda gösteriyor. Ama bir kez daha samimi bir inançla ifade ediyorum ki Türkiye her geçen gün artan siyasi, ekonomik ve askeri gücüyle terör belasının üstesinden mutlaka ama mutlaka gelecektir” dedi. Hürkuş uçağının üretimiyle Türkiye’nin havacılık tarihinde bir dönüm noktası yaşandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin dünyanın ve bölgenin en güçlü hava kuvvetlerinden biri olma yolunda ilerlediğini bildirdi.


Başbakan, Putin’le görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan ve Putin’in Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili olarak önümüzdeki süreçte de temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları bildirildi. Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada; “Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili olarak bilgi paylaşımının önemli bir yer tuttuğu görüşme sırasında Sayın Putin, hadiseden derin üzüntü duyduğunu belirterek Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini de iletmiştir. Sayın Başbakan’ımız ve Sayın Putin olayın en kısa sürede tümüyle aydınlatılması dileğiyle önümüzdeki süreçte de temas halinde olma konusunda mutabık kalmışlardır” denildi.