MİT’ten Irak’ta flaş operasyon. Etkisiz hale getirildiler

MİT’ten Irak’ta flaş operasyon. Etkisiz hale getirildiler

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak Hakurk’ta gerçekleştirilen nokta operasyonla PKK/KCK’lı teröristler Bayar ve Ahmed etkisiz hale getirildi.

PKK/KCK terör örgütü mensupları Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ve Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed, MİT’in Irak Hakurk’ta düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirtildi.

Tufan Koçer kod Ahmet Bayar ile Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed’in, Hakurk’taki Türk Silahlı Kuvvetleri üs bölgesine sızmaları için talimat aldıkları tespit edildi ve teröristlere yönelik araştuırmalar derinleştirildi.

2012 yılında PKK’ya katılan Tufan Koçer kod Ahmet Bayar’ın geçmişte Suriye’de faaliyet gösterdiği ve üst düzey örgüt mensuplarının korumalığını yaptığını öğrenilirken, Suriyeli Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed’in de 2014’te Kandil’de suikast eğitimi aldığı tespit edildi.

752x395-mitte-irakhakurkta-nokta-operasyon-pkkkcknin-3-ismi-olduruldu-1715836794884.webp

AHMET BAYAR VE AHMET İBRAHİM EL AHMED KİMDİR?
Tufan Koçer kod Ahmet Bayar, örgütün kırsal kadrolarına 2012 yılında katıldı. Uzun süre Suriye’de faaliyet gösteren Ahmet Bayar, bu bölgede sözde sorumlu seviyeye yükseldikten sonra Avaşin bölgesine geçti. Dönem içerisinde Türkiye’ye karşı eylemsel faaliyetlerde yer aldı. 2018 yılından sonra Hakurk bölgesine geçiş yaptı.
Mervan Zerevan kod Ahmed İbrahim El Ahmed, örgütün kırsal kadrolarına 2014 yılında Suriye/Halep’ten katıldı. Katılım yapması akabinde Kandil’de birçok eğitime tabi tutulan terörist saldırı-sabotaj-suikast üzerine uzmanlaşma eğitimleri aldı. Son olarak 2017’de Hakurk bölgesine geçti.

aw205167-02.jpg

aw205167-03.jpg

İlgili Haberler