Tribün gruplarına şafak baskını!

Tribün gruplarına şafak baskını!
Tribün gruplarına şafak baskını!

2011-12’de Galatasaray’ın şampiyon olduğu Fenerbahçe derbisinin ardından takip başladı. Sanal ortamdaki yazışmalar i

2011-12’de Galatasaray’ın şampiyon olduğu Fenerbahçe derbisinin ardından takip başladı. Sanal ortamdaki yazışmalar ile tribün eylemleri izlendi. Şiddet olaylarını organize ettikleri ve bilet manipülasyonu yaptıkları iddiasıyla takibe alınan kişiler için 07.30’da düğmeye basıldı.

 

Üç büyük kulübün taraftar gruplarına yönelik yapılan operasyona katılan 700 polis, Çarşı, Genç F.Bahçeliler ile UltrAslan’ın liderleriyle birlikte 80 şüpheli gözaltına alındı. En çarpıcı açıklama İçişleri Bakanı Güler’den geldi: Eski ve yeni bazı yöneticiler de ifade verecek.

 


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, görülmemiş bir operasyon başlattı. 2011-2012’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan ettiği Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylar sonrasında 1.5 yıl önce takibe başlayan İstanbul polisi, özellikle derbilerde çıkan olayları mercek altına aldı. “Elebaşı” denilen kişilerin telefonları dinlendi, e mail tafikleri, sanal ortamdaki faaliyetleri izlemeye alındı. Yapılan çalışmada, taraftar grupları içinde etkin olan bazı isimlerin organize suç örgütü faaliyeti içerisine girdikleri belirlendi. Taraftar gruplarındaki bu kişilerden bazılarının haksız maddi kazanç elde ettikleri, tehdit olaylarına karıştıkları da saptandı.

 


5 grup takip edildi
Beşiktaş-G.Saray derbisindeki olaylar bardağı taşırdı ve dün sabah 07.00’de emniyet müdürlüğüne kimin gözaltına alınacağını gösteren sarı zarfların gelmesiyle düğmeye basıldı. Organize Suçlar’daki polisler yetmeyince diğer birimlerden de takviye yapılarak 700 kişilik ekip oluşturuldu. 07.30’dan itibaren İstanbul, Kocaeli ve Mersin’de 17 farklı eyleme karışan kişileri bulmak için 200 eve baskın düzenlendi. Çarşı Grubu’nun eski liderlerinden Alen Markaryan, Ultraslan lideri Muzaffer Şirin ile GFB lideri Sefa Kalya’nın da aralarında bulunduğu 80 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında F.Bahçe taraftar grupları Kill For You, FenerbahChe, Beşiktaş taraftar gruplarından Çarşı ve Asya Kartalları ile G.Saray taraftar grubu Ultraslan’ın önde gelen isimlerinin bulunduğu belirtildi.

 


Stat Müdürü de alındı!
Çarşı grubunun eski tribün lideri Alen Markaryan, Üsküdar’daki evinden kelepçelenerek alındı. Neden gözaltına alındığına yönelik soruya Alen Markaryan, “Bilmiyorum” yanıtını verdi. Şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltına alınan isimler arasında Fenerbahçe Stat Müdürü Ayhan Pak’ın da olması dikkat çekti. Taraftar gruplarına yönelik operasyonun, tribünlerde şiddet olaylarının organize edilmesi ve bilet manipülasyonu iddiaları üzerine başlatıldığı bildirildi.

 

1453 Kartalları kayboldu!

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbinin son dakikasında çıkan olayların ardından isimleri sürekli olaak gündeme gelen 1453 Kartalları grubu, dün operasyonların yapıldığı saatlerde twitter hesaplarını kapattı. Geçtiğimiz hafta Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve sarı-kırmızılı takımın 2-1’lik skorla kazandığı derbi karşılaşmasının 90+2. dakikasında yaşanan olaylar nedeniyle mücadele tatil edilmişti. Bilindiği gibi 1453 Kartalları, Gezi Parkı protestolarına destek veren Çarşı Grubu’na karşı yaklaşık 1.5 ay önce kurulmuştu.

 


Aslan toplandı
Galatasaray’da Stat bilet dağıtım sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Baydur da gözaltına alındı. Bunun üzerine G.Saray’da bilet işlerinden sorumlu diğer isimlerle olağanüstü toplantı yapıldı.

 

Güler: Sahte bilet baskı, şiddet, yağma

İstanbul’un 3 büyük futbol kulübü olan, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin taraftar gruplarına yönelik yapıldığı ifade edilen dev operasyonla ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler açıklama yaptı. Güler; “Burada organize bir suç faaliyeti söz konusudur. Bugün yapılan operasyon 6222 kanun kapsamında değildir. Şiddet ve örgütlü yönetim söz konusudur” dedi. Özel yetkili savcıların görevlendirildiğini vurgulayan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahte bilet ile maça girme, yönetimlere baskı, şiddet ve yağma amacıyla örgütlü suç faaliyetleri gibi durumlar vardır. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla bazı eski ve yeni yöneticilerin ifadesine de başvurulacak.”