Suriye’deki intihar eylemcisi ABD’li çıktı

Suriye’deki intihar eylemcisi ABD’li çıktı
Suriye’de ilk kez bir ABD vatandaşı, bombalı intihar saldırısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı,  Suriye’nin İdlib kentinde Esad güçlerini hedef alan büyük çaplı intihar saldırısını düzenleyen ABD vatandaşının Münir Muhammed ebu Salha olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, önceki günkü basın toplantısında, bir soru üzerine intihar bombacısının adının “Ebu Hureyre el Emriki” olduğunu teyit etmişti. Ancak bakanlık tekrar yazılı açıklama yaparak ismin “Münir Muhammed ebu Salha” olduğunun düşünüldüğünü kaydetti. 
Saldırıyı düzenleyenin ABD vatandaşı olduğunu doğrulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, Suriye’deki yabancı uyruklu savaşçıların artışından endişe duyduklarını açıkladı. El Kaide’nin Suriye’deki uzantısı olarak bilinen El Nusra Cephesi, saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiğini duyurmuştu. Sosyal paylaşım sitesi YouTube’a ise saldırı için kullanılan kamyonlara yaklaşık 17 ton patlayıcının nasıl yüklendiği ve araçların ilerleyişini gösteren görüntüler yüklenmişti. 
Bu görüntülerde, patlayıcı yüklü araçların ön ve yan taraflarına olası bir saldırıya karşı koruyucu görevi görmesi ve aracın hedefe ulaşmadan önce patlatılmasını önlemek amacıyla metal levhalar yerleştirildiği ve sadece sürücünün önünü görebileceği bir delik açıldığı görülüyor.