Ağustostaki atamada öncelik y.dil ve din dersinde

Ağustostaki atamada öncelik y.dil ve din dersinde
Ağustostaki atamada öncelik y.dil ve din dersinde

Öğretmen açığının 4 yılda tamamen kapatılacağını açıklayan Milli Eğitim, bu seneki 40 binlik atamada ağırlığı, yabancı dil ve di

Haber :  Refika Karabacak

Öğretmen açığının 4 yılda tamamen kapatılacağını açıklayan Milli Eğitim, bu seneki 40 binlik atamada ağırlığı, yabancı dil ve din derslerinde görev yapanlara verecek.
Yabancı dil eğitiminin 2’nci sınıftan başlaması yabancı dil  öğretmen ihtiyacını ortaya çıkaracak. Seçmeli Hazreti Peygamberin Hayatı ve Kur’an-ı Kerim derslerine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin girmesiyle, bu alanda da ihtiyaç ortaya çıkacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde öncelikle 10 bin öğretmene ihtiyaç var. Ancak Bakanlık verilerine göre, şu an halen İlahiyat ve Din Kültürü Öğretmenliği’nden mezun 5 bin öğretmen hazır bulunuyor. Bakanlık Ağustos’ta yapacağı atamalarda, bu açığın büyük bir kısmını kapatmayı planlıyor.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin de seçmeli verilmeye başlanmasıyla bu alanda da açık oluşacak. Böylelikle Ağustosta en çok hangi alanda öğretmen atanacağıda, seçmeli derslerin varlığı belirleyici olacak.