Ekonomist Selçuk Geçer dolar için kritik tarihi açıkladı. Haftanın son günü 10 liraya düşmüştü

Ekonomist Selçuk Geçer dolar için kritik tarihi açıkladı. Haftanın son günü 10 liraya düşmüştü
Ekonomist Selçuk Geçer, Erdoğan'ın kuru daha fazla indirmeyeceğini belirterek, "kura yapılan müdahalede yaptığı hatanın farkında" ifadelerini kullandı.

Son toplanan Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Kur Korumalı Türk Lirası Vadeli Mevduat Sistemi''ni açıklamasının ardından 18''leri gören dolar kuru, haftanın son gününü 10 TL''nin altında kapattı. 

Gerek ekonomistler gerek vatandaş gerekse yatırımcıların algılamaya çalıştığı sistem kafalarda soru işareti olmaya devam ediyor.

Ekonomist Selçuk Geçer''den ise bu konu ile alakalı yorumlar gelmeye devam ediyor. Geçer, kendi Youtube kanalında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dolar kurunun ne olacağı yönündeki sorulara yanıt veren Geçer, 3 Ocak gününe dikkat çekerken, "Erdoğan kurun bundan sonra tutulmayacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN, YAPTIĞI HATANIN FARKINDA"

3 Ocak''ta TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamına dikkat çeken Geçer, 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatçıyı üreticiyi daha fazla zor durumda bırakmamak için doları daha fazla indirmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, dolar kurunda yapılan müdahalede yapılan hatanın farkında. Bir şekilde tamir etmeye çalışıyor. Daha fazla dolar kurunu baskılamayacaklar. Merkez Bankası rezervleri 46.7 milyar dolar negatif ortamda. Türkiye hiperenflasyona doğru gidiyor. 3 Ocak gibi kritik bir dönemden geçeceğiz. 3 Ocak''ta enflasyon açıklanacak. Yüzde 35''e yakın bir enflasyon gelecek. O yüzden Aralık ayında fiyatları geri çekmeye çalışıyorlar. Ama konut sektörü başta olmak üzere reel sektörde fiyatlar düşmüyor. Ocak ayında Merkez Bankası faiz indirmeye devam ettirecek. Bu makasın açılması demek. Negatif ortam doları yukarı götürecek etkenler olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler