Ekonomist Uğur Gürses gerçeği açıkladı. İşçilerini ağlatan Migros'a tokat gibi belge

Ekonomist Uğur Gürses gerçeği açıkladı. İşçilerini ağlatan Migros'a tokat gibi belge
Ekonomist Uğur Gürses Migros’ta yapılacak 4 TL artışın neleri getirip neleri götüreceğini açıkladı.

Düşük zamlara karşı eylem yapan Migros işçilerine Ekonomist Uğur Gürses’ten destek geldi.

Uğur Gürses sosyal medya hesabından yaptığı açılamada 4 TL ücret artışını yapılması halinde 500 işçi için yılda 15.4 milyon TL yapacağını vurgulayarak, “Talep edilen ilave 4 TL ücret artışını yapsanız, 500 işçi için yılda 15.4 milyon TL yapar. Tanıtım için harcadığınız bütçenin minik bir parçası. Tek bir işçinin gözyaşı ile negatif mühürlediğiniz markanızı 15.4 m TL harcasanız düzeltebilir misiniz? "Rasyonelitesi" var mı?” ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

ÖZİLHAN’IN EVİNİN ÖNÜNDE EYLEM

Zam istedikleri için işten çıkarılan DGD-Sen üyesi Migros Depo işçilerinin başlattığı eylem, boykota dönüşmüş, şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yapmaya giden işçiler ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı.

“100’E YAKIN İŞÇİ TERS KELEPÇELENDİ”

DGD-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Tuncay Özilhan’ın villasının önünde 100’e yakın işçi kardeşimiz ters kelepçeyle gözaltına alındı. Fenalaşan işçi kardeşlerimiz var” denildi.

MİGROS’A SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Son olarak ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili bakanlık olarak soruşturma başlattıklarını açıkladı.

İlgili Haberler