EKPSS tercih sonuçları açıklandı

EKPSS tercih sonuçları açıklandı
EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı? Sorusu cevap buldu. ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri yapıldı. Devlet memuru olmak isteyen vatandaşlar sonuçlarını sonuç sayfasında

EKPSS tercih sonuçları açıklandı. Milyonlarca devlet memuru olmak isteyen engelli vatandaşlar sınavlarının ardından puan durumuna göre tercşh işlemleri yapmıştı. Bugün tercih sonuçları açıklandı ve ÖSYM tarafından yerleştirilme işlemleri tamamlandı. Yerleştirmelerde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93, lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden yapılacak. Yerleştirmeler sırasında aynı puanda olan adaylar için ise şu prosedür işleyecek; Adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verildi.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Memur adayları ÖSYM'nin resmi internet sayfasındaki sonuç sorgulama ekranına tıklayarak TC kimlik numaralarını ve ÖSYM Aday şifrelerini girerek tercih sonuçlarına ulaşabilecek.

EKPSS YERLEŞTİRME NASIL OLACAK

Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesine itiraz ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.