Elazığ usulü Tatlı Peynirli Ekmek, bölgeye özgü bir lezzettir ve oldukça basit bir tarife sahiptir.

İşte bu tarif için gerekli olan malzemeler ve adımlar:

Malzemeler:

- 2 su bardağı un

- 1 su bardağı yoğurt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay bardağı peynir (tuzsuz lor peyniri tercih edilebilir)

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

- 2 su bardağı toz şeker

4545.jpg

Yapılışı:

- Öncelikle bir karıştırma kabında un, kabartma tozu ve şekeri karıştırın.

- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın.

- Hamur kıvamını alana kadar un ilave ederek yoğurun. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.

- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

- Her hamur topunun üzerine peynir koyun.

- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sürer.

- Fırından aldıktan sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!