Kış hastalıklarına savaş açan besin! Kırsaldan geliyor Kış ayları, bağışıklık sistemimizi güçlendiren, vücut sağlığını destekleyen doğal gıdaların tüketildiği bir dönem olmasıyla dikkat çekti. Bu dönemde beslenmemizde daha fazla yer bulan yerel ve doğal yiyecekler, hem sağlığımıza iyi gelir hem de soğuk havalarda vücut ısısını dengeleyeceği bildirildi. Kırsal bölgelerde ise kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden birinin pancar kebabı olmasıyla ilgi odağı oldu.
Her yemeğe lezzet katıyor. Ünlü aşçılar sır gibi saklıyor Fındık kabuğunda pişirilen her yemek daha lezzetli oluyor. Kabuktan çıkan aromanın yemeye sirayet etmesinden dolayı lezzetleniyor. Geçen yıl tonu 4 bin liradan satılan kabuğun bu sene fiyatı 3 bin TL'ye düştü.
33 yıllık esnaf biber dolmasına lezzet katan baharatı açıkladı 33 yıldır esnaf lokantası işleten Ali usta, biber dolmasına lezzet katan baharatı açıkladı.
Sucuk kızartırken yarım bardak eklemeniz yetiyor. Tadı damaklarda bırakan yöntem ortaya çıktı Sucukları kızartırken lezzetin sırrı ortaya çıktı. Sucuk kızartırken yarım bardak soss eklemeniz yetiyor.
Biber dolmasına lezzet katan basit yöntem ortaya çıktı. Yılların esnaf lokantacısı açıkladı Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biber dolması, ustalık ve özenle hazırlandığında sofraların yıldızı oluyor. Peki, bu popüler yemeği sıradanlıktan çıkarıp, mükemmele yaklaştırmak için neler yapılabilir? Bu sorunun cevabını, 33 yılını esnaf lokantasına adamış Ali Usta veriyor.
Denizli Tandır Kebabı tatilin gözdesi oldu Denizli'nin tescilli lezzeti Denizli Kebabını yemek için yurt dışı ve içinden kebapçılara akın eden yerli ve yabancı ziyaretçiler, her yıl olduğu gibi bu bayramda da kebaba yoğun ilgi gösterdi.
Köftelere eklenince lezzet iki katına çıkıyor Her mutfakta özel sırlar vardır, ama eğer köftelerinizin su gibi ve leziz olmasını istiyorsanız, bu ipucunu mutlaka deneyin. Mucizevi bir malzeme olan maden suyu, kıymaya eklendiğinde lezzeti nasıl değiştirdiğini göreceksiniz.
Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması nasıl yapılır? Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması için gerekli malzemeler neler? Bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde sofranıza tat katacak özel bir tarifimiz var size. Urla’nın sakız enginarı ile yapabileceğiniz pratik bir tarif hem sağlıklı hem de lezzetli. Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması nasıl yapılır? Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması için gerekli malzemeler neler?
İşte en lezzetli kadın budu köfte tarifi Kadınbudu köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarif ile kadınbudu köftenin püf noktalarını öğrenerek, evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım kadınbudu köfte yapımı...
Yöresel Beyran Çorbası nasıl yapılır? Yöresel Beyran Çorbası tarifi için malzemeler neler? Gaziantep yöresinin en çok tercih edilen çorbası Beyran’ı sizde evde deneyebilirsiniz. Çok sevilen Yöresel Beyran Çorbası aynı zamanda şifa deposu. Lokanta usulü evde yapabileceğiniz yöresel Beyran Çorbası, Gaziantep mutfağında kuzu iç yağıyla yapılıyor. İsterseniz tereyağı ile de yapabilirsiniz. Yöresel Beyran Çorbası nasıl yapılır? Yöresel Beyran Çorbası tarifi için malzemeler neler?
Mini imam bayıldı tarifinin büyük sırrı. Parmaklarınızı yiyeceksiniz Sofralarımızda daha hafif, kolay ama lezzetli yemekleri genelde zeytinyağlılar arasından seçiyorsunuz. Fakat bazen aynı zeytinyağlıları yapmaktan bıktığınız oluyor. Mini imam bayıldı tarifi, size aradığınız farklılığı sağlayacak.
Bu kol böreğini yedikçe yiyeceksiniz. Tadına doyamayacaksınız. Yok böyle tarif Kol böreği, Türk mutfağına özgü bir tepsi böreği çeşididir. Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, patatesli gibi farklı iç harçlarla yapılabilir. Hazır yufka kullanıldığı gibi, elle açılan yufka da kullanılır.
SuperFresh lezzetleri profesyonel şeflerden tam not aldı Dondurulmuş gıda ve margarin sektörü markası Kerevitaş, tarladan sofraya ulaşan yolculuğunu, üretim çalışmalarını ve yeni lezzetlerini ANFAŞ fuarındaki standında profesyonel şeflere aktardı.
Elazığ usulü şekerli peynirli pide en güzel nasıl yapılır? Elazığ yöresine ait olan "şekerli pide", tarifi ve nasıl yapıldığını sizler için derledik. İşte merak edilenler arasında yerini alan şekerli peynirli pide tarifi...
Dağılmayan asla çatlamayan kadınbudu köftenin tarifi Kadınbudu köfte, hem pratik hem de lezzetli bir yemek. Biz de sizlere bu köftenin nasıl yapıldığını anlatacağız. Kadınbudu köftenin sırrı, tavada kızartmak. Biz de bu yöntemi uygulayarak, orijinal tadını yakalamaya çalıştık.
En lezzetsiz balıkları. Yemeden önce bu haberi okuyun. Ekşi Sözlük yazarları tek tek sıraladı Ekşi Sözlük yazarları en lezzetsiz balıkları açıkladı. İşte en çok beğenilmeyen balıklar...
Çay içilen bardağın çayın lezzetine katkısı var mı? Çayın lezzetine katkısı olan konular araştırılmaya devam ediyor. Son olarak çay içilen bardağın çayın lezzetine katkısı var mı? Sorusu gündeme geldi.
Üzüm bağında yetiştirdi her biri 30 kiloyu geçti Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yenice üzüm bağına karpuz diken üretici, her biri 30 kiloya yakın olan karpuzlar yetiştirdi. Çiftçi Ahmet Ölmez, tek başına kaldıramadığı karpuzların 30 kiloyu geçtikten sonra lezzetinden çatladığını söyledi.
En lezzetli istilacı o oldu. Fiyatı 3 senede 10 kat arttı Kızıldeniz’den Akdeniz ve Ege sularında istilacı bir tür olarak giren ve endemik balıklar için yok edici olarak bilinen aslan balığının lezzeti anlaşılınca fiyatı 3 senede 10 kat arttı, satışı zincir marketlere girdi.
Hatay lezzetleri İstanbul’da Hatay'ın yöresel ürünleri İstanbulluların beğenisine sunuldu. Hatay Tanıtım Günleri, 11 Haziran'a kadar sürecek.
Bu çorba hem doyuruyor hem zayıflatıyor Diyetisyen Süheyla Subaşı Uçar, Sivas yöresine ait peskütan çorbasının kişilerin doymasına katkı sağlayarak zayıflama tedavisinde kullanıldığını söyledi.
Uçacak denilen Türkiye'de kasapların yeni kampanyası. Et alamayana etli kemik Hayat pahalılığı vatandaşın alım gücünü her gün düşürürken, kırmızı et fiyatları dar gelirliler için lüks oldu. Kuşbaşından çekilen kıymanın bile kilosu 300 TL'yi geçerken, kampanya adı altında vatandaşa kilosu 50 TL'den kemikli et satışı yapılıyor.
Antep fıstığını yıllarca yanlış tüketmişiz. Faydasını ve lezzetini kat ve kat artırıyor Gaziantep'in besini olarak bilinen kabuklu Antep fıstığının ayıklanmış olarak satılanlara göre tazeliğini daha uzun süre koruduğu ve daha lezzetli olduğu ortaya çıktı.
Cağ Kebabı dünyanın en iyi 9.yemeği seçildi Tasteatlas, 2022 yılının en iyi mutfaklarını ve yemekleri listesinde Türkiye’den Erzurum’un cağ kebabını da ilk 10 yemek arasında göstermesine, gastronomi yazarı Vedat Milor çok sinirlendi. Milor, "Tek fonksiyonu sahip olduğumuz kompleksleri gün yüzüne çıkarmak. Kaale almayın, meşruiyet kazandırmayın bu zırvalara" dedi.
Yapımı 26 saat sürüyor lezzetine doyum olmuyor. Bir kaşığı bile şifa deposu Sivas’ta geleneksel yöntemlerle pişirilen ve yapımı 26 saat süren şeker pancarı pekmezinin lezzetine doyulmuyor.
Sebze ve meyveler neden artık lezzetli değil? İşte teknik ve bilimsel nedeni Meyve ve sebzeler ne oldu da yıllar içinde lezzetlerini kaybetti hiç düşündünüz mü? Cevabı bu haberde...
Adana'da öyle bir kebap yaptı ki taleplere yetişemiyor. Adını duyan meraktan istiyor Adana’da kebapçı Cihangir Korkmaz’ın iki farklı eti birleştirerek ortaya çıkardığı “iki yüzlü kebap”, yoğun bir ilgi görülüyor. Korona virüs kısıtlamasının öncesinde yaklaşık 80-90 porsiyon satıldığını belirten işletme sahibi Cihangir Korkmaz, “Adana kebabını biraz yorumladık. Dışına bonfile eti sardık. İçini farklı tatlarla zenginleştirdik. Ortaya bu yemek çıktı.” dedi. Bir Adanalı olarak kebaptan vazgeçemediğini dile getiren Esra Uyan ise iki yüzlü kebabı damak lezzetine uygun bulduğunu ve severek yediğin
Bu kahvenin her yudumu şifa. Öksürüğü anında kesiyor böbreği yeniliyor Gastronomi alanında UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'nda yer alan Gaziantep'te, yemekleri kadar ünlü menengiç kahvesi tescillendi. Lezzetinin yanı sıra öksürük, kalp damar hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarını iyi gelen tescilli lezzet, ayrıca bağışlılık sistemini de güçlendiriyor.
Düzce'den hamsi fışkırdı Batı Karadeniz'in önemli limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, balıkçılar 30 ton hamsiyle limana döndü. Balıkçı Yusuf Baykan hamsinin yağlanmaya başladığını ve etinin en lezzetli olduğu döneme yavaş yavaş girildiğini ifade etti.
Şanlıurfa’daki Sakıbın Köşkü gastronomi merkezine dönüştürülüyor Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinin başında gelen şehirde açılacak olan gastronomi merkezinde, yöresel lezzetlerin tanıtılması planlanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinin başında gelen kentte, yöresel lezzetlerin tattırılması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
Antalyalı usta pizzaya öyle bir tat verdi ki yedikçe yeniyor. İtalyanlar bile kıskanacak Türkiye'nin farklı kentlerinde 15 şubesi bulunan çikolata firmasının kurucusu Seda Sezer Şahin, ürettiği çikolatalı pizzayı satışa sundu. Pizzaya yeni bir lezzet kazandıran Şahin "Mükemmel bir lezzet oldu. İtalyanlar bile bu pizzayı tadınca aşık olacak" diye konuştu.
Niğde'nin yöresel lezzeti köfter tatlısına büyük ilgi. Unutulan tatlıya hayat verdiler. Niğde'de Muharrem Yazgan (52), oğlu Mehmet Yazgan (27) ile birlikte kendi yetiştirdikleri üzümlerden unutulmaya yüz tutmuş yöresel bir lezzet olan köfter tatlısı üretip satıyor. Baba- oğul, yeniden hayat verdikleri köfterin çok ilgi gördüğünü, taleplere yetişemediklerini söyledi.
Malatya'da kıymalı lahmacun tarihe karıştı. Farklı lezzet önce şaşırttı sonra beğenildi Malatya'da, restoran işleten Ali Eren Çiçek, normalde et kıyma ile yapılan lahmacunun içine alabalığı kıyma haline getirip, koyarak satışa sundu. Ürünün patentini almak için başvuruda bulunan Çiçek'in alabalık lahmacunu vatandaşlardan yoğun rağbet görüyor.
Bu festival hem damaklara hem de kulaklara hitap edecek Gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali" ile hem damaklara hem de kulaklara hitap edecek.