Gazeteci yazar Fatih Ergin’den büyük öneri. Elektrik hizmetleri yeniden devletleştirilsin

Gazeteci yazar Fatih Ergin’den büyük öneri. Elektrik hizmetleri yeniden devletleştirilsin
Cumhuriyet tarihinin en büyük zammının gerçekleştiği elektrikte faturalar vatandaşları adeta çarparken, gazeteci yazar Fatih Ergin’den elektrik hizmeti için çarpıcı bir öneri geldi.

Zam yağmurunun rekor seviyede yaşandığı elektrik ücretlerine, tüm tüketici gruplarında vergi ve fonlar dahil olmak üzere yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Elektrikte cumhuriyet tarihinin en büyük oranı olan bu zamlar geçim derdindeki vatandaşın faturasını fahiş seviyede kabarttı.

Son gelen faturaların ardından vatandaşlar duruma isyan ederken, gazeteci yazar Fatih Ergin’den dikkat çeken bir öneri geldi.

Ergin elektrik işletmelerinin devletleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“200 TL''lik elektrik faturası 600''e çıkmış. İşte özelleştirmenin sonucu; silahsız soygun! Gençlere, ‘Cep telefonunu göster’ diyenler, çıkarın cüzdanları! Halkın temel ihtiyacı patronların para kazandığı bir mal olamaz. Elektrik yeniden devletleştirilmelidir!” şeklinde paylaşım yapan Ergin, şunları belirtti;

Türkiye’nin kaynakları yanaşma düzeni tarafından yağmalanıyor. Elektrik kullanımı vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarından biridir. Böyle bir temel hak AKP iktidarının eliyle patronlara kazanç kapısı yapıldı. Avrupa’da birçok ülkede elektrik gibi temel tüketim ihtiyacı olan bir hizmetten devlet kar etmeyi düşünmüyor.

AKP iktidarı bu şekilde yandaşların zenginliğine zenginlik katarken daha az ısınarak, elektriği daha az kullanarak bu soğukları nasıl atlatırız diye hesap yapıyor. Bu soygun durmalı ve elektrik hizmet ve işletmeleri bir an önce yeniden devletleştirilmelidir”

İlgili Haberler