CHP'nin seçimden sonra kabineye alacağı isimler sızdı. İşte canlı yayında açıklanan o isimler

CHP'nin seçimden sonra kabineye alacağı isimler sızdı. İşte canlı yayında açıklanan o isimler
Gazeteci-yazar Fatih Ergin, Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında CHP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılması durumunda kabineye alacağı isimleri açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili “Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı” tartışması devam ederken gazeteci yazar Fatih Ergin’den dikkat çeken bir iddia geldi.

Ergin, Yeniçağ TV canlı yayınında Kübra Çelebi’ye yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu’nun aday olması durumunda kabineye alacağı isimleri seçimden önce kamuoyuna duyuracağını iddia etti.

CHP kaynaklarından aldığı bilgileri aktaran Ergin şunları söyledi;

"Bana; ‘Kılıçdaroğlu aday olursa, seçimden önce Davutoğlu ve Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Babacan’ın da ekonomiden sorumlu yardımcı yapılacağının ilanını yapmayı düşünüyoruz.’ denildi. Tabi bu yönde kesinleşmiş bir karar yok sadece seçim döneminde yapılabilecek bir hamle olarak düşünülüyor."

Ergin, "Bu hamle oya yönelik mi yoksa Millet İttifakı’nın saflarını sağlamlaştırmak için mi?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi;

"Her ikisine de yönelik olacaktır. Ama daha çok oya yönelik olacaktır. Eğer bir şey kamuoyuna açıklanırsa, sağ seçmenin Kılıçdaroğlu ya da CHP tandanslı başka bir adaya oy vermesinin daha kolay olacağı düşünülüyor muhtemelen."

İlgili Haberler