Tesla'nın koltuğu sallandı: En çok elektrikli otomobili artık o satmıyor

Tesla'nın koltuğu sallandı: En çok elektrikli otomobili artık o satmıyor
Elektrikli otomobil üreticisi denildiğinde akla gelen ilk şirket olan Tesla'nın koltuğuna Çin'in üretici firması BYD geçti. BYD'nin son dönemlerde satışlarını 3 katına çıkardığını ve Tesla'nın satış rakamlarını egale ettiğini duyurdu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Financial Times bir rapor yayınladı. Bu rapora göre, 2022’nin ilk altı aylık döneminde 641 bin adet elektrikli araba satışıyla BYD yeni bir rekora imza attı. Çinli üretici, Tesla’yı geçti ve dünyanın en büyük elektrikli ve hibrit otomobil üreticisi oldu.

Çinli vatandaşlar son dönemlerde elektrikli ve hibrit modellere yönelmişti. Milyarder yatırımcı Warren Buffett’ın da hissesine sahip olduğu BYD şirketi satışlarını yıllık bazda yüzde 315 oranında artırmayı başardı. Buna göre son altı aylık dönemde 641 araç sattı.

Çinli BYD’nin faaliyet alanı ise yalnızca otomobillerden oluşmuyor. Rapora göre Çinli firma elektrikli bisiklet, forklift, güneş paneli, cep telefonu bataryası ve aynı zamanda hibrit otobüs, kamyonet ve ticari araçlar üretiyor. Şimdilik sadece Çin’de olsa da, Asya ülkesinin oldukça büyük bir pazar olduğunu göz ardı etmeyelim. Sadece 2021 yılında 3 milyondan fazla elektrikli otomobil satıldı.

İlgili Haberler