Emekli General Ahmet Yavuz'dan çok manidar paylaşım

Emekli General Ahmet Yavuz'dan çok manidar paylaşım
Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıl dönümünde sosyal medya hesabından çok manidar bir paylaşım yaptı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz paylaşımına “Darbeci bir milletiz!” cümlesi ile başladı.

Yavuz “Demokrat Parti demokrasiye; TSK DP’ye; 12 Eylül TSK’sı Atatürk’e; FETÖ TSK’ya ve AKP’ye; AKP cumhuriyete ve yarım demokrasiye darbe yaptı. Arada iyi şeylerin olması akışı değiştirmiyor. Sonuçta birbirimizi yemekle meşgulüz! Bu kafayla halimiz haraptır!” ifadelerini kullandı.

TÜRK DEMOKRASİSİNE İLK DARBE: 27 MAYIS 1960

Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Başbakan Adnan Menderes''in de aralarında bulunduğu 592 kişi, Yassıada''da hukukun ayaklar altına alındığı bir davayla yargılandı. Halkın iradesiyle seçilen Başbakan ve görev arkadaşları darbeciler tarafından idam edildi.

Türk halkı demokrasi şehitlerini hiç unutmadı, 27 Mayıs darbesi ve idam kararları, toplumda ve siyasette silinmesi zor izler bıraktı.

Anayasa feshedildi, siyasi faaliyetler askıya alındı

Anayasa feshedildi, siyasi faaliyetler askıya alındı. Demokrasiye ilk darbenin vurulduğu, 1960 yılında, Türkiye Cumhuriyeti henüz 37 yaşındaydı.

27 Mayıs günü sabaha karşı saat 04.30 sularında darbe bildirisi radyodan okundu. Askeri cuntanın yönetime el koyduğu ilan edildi.

İlgili Haberler