'17 Aralık' da Deniz Feneri olma yolunda

'17 Aralık' da Deniz Feneri olma yolunda
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 17 Aralık'ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından savcıların değiştirilmesinin Türkiye'nin yeni bir "Deniz Feneri e.V" davası ile karşı karşıya kalacağını gösterdiğine dikkat çekti. Kanadoğlu,

'17 Aralık' da Deniz Feneri olma yolunda

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından savcıların değiştirilmesinin Türkiye'nin yeni bir "Deniz Feneri e.V" davası ile karşı karşıya kalacağını gösterdiğini söyledi. Kanadoğlu, "Deniz Feneri e.V. davasında savcıları görevden aldılar, yargıladılar ama sonuçta beraat ettiler. 17 Aralık operasyonları da ona benzetilmek isteniyor" dedi. 17 Aralık'tan bu yana yaşananlarda yeni gelen savcının "iddianameyi baştan sona yeniden yazacağım" açıklamasını da eleştiren Kanadoğlu, 17 Aralık soruşturmasının engellenmek istediğini vurguladı. 17 Aralık'tan sonra emniyet ve yargıda çok sayıda görevden almaların yaşandığını anımsatan Kanadoğlu, şunları söyledi:
"Bir savcı belirli bir konuda soruşturma yapılabilir. Ancak 17 Aralık tarihinden sonra, kolluktan başlayıp daha sonra yönetmeliği ve savcıları değiştirme olaylarını birlikte düşünmek gerekiyor. Bu hiç normal değil. Belirli amaç güdülüyor. Soruşturmaların ilerlemesinin engellenmesi isteniyor."
Son günlerde yoğun bir biçimde gündeme gelen "yeniden yargılama" konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kanadoğlu, ortada samimi bir iradenin bulunmadığını söyledi. Delillerin sahte olduklarının ortaya çıktığını ve bu nedenle yeniden yargılanmanın kaçınılmaz olduğunu ifade eden Kanadoğlu, Ağır Ceza Mahkemeleri'nin oluşturulmasının önem kazandığına dikkat çekti. Kanadoğlu, "Gizli tanıklık düzetilmemişse, yeniden yargılamada Terörle Mücadele Kanunu'nda olan hükümler Ceza Kanunu'na nakliyle olacaksa, yine siyasetin istediği biçimde yargı oluşturma söz konusu. Yine adil yargılama olmaz" diye konuştu.