Attı, attırdı, atıldı!

Attı, attırdı, atıldı!
Attı, attırdı, atıldı!

Siyah-beyazlı ekibin 3-0 kazandığı Mersin İdmanyurdu maçının 2. golünde fileleri havalandırdı Holosko’nun attığı golünün h

Siyah-beyazlı ekibin 3-0 kazandığı Mersin İdmanyurdu maçının 2. golünde fileleri havalandırdı Holosko’nun attığı golünün hazırlayıcısı oldu, 49. dakikada ise ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.
Beşiktaş’ın 10 kişi kaldığı Mersin İdmanyurdu maçında gecenin futbolcusu Oğuzhan oldu. İlk yarıda oynadığı futbolla alkış toplayan Oğuzhan, ikinci yarının başında ikinci sarı kartı görüp kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Siyah-beyazlıların sezon başında Arsenal’den 500 bin dolara transfer ettiği 20 yaşındaki futbolcu, Mersin İdmanyurdu karşısında oynadığı futbolla tribünleri ayağa kaldırdı. Takımının Mersin İdmanyurdu maçındaki ikinci golünü atan Oğuzhan, üçüncü golde ise müthiş çalımların ardından Holosko’ya asisti yapan isim oldu. 19. dakikada sarı kart gören Oğuzhan, 49’da topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

 

 

Beşiktaş hızlı başladı
Karşılaşmaya atak başlayan taraf Beşiktaş’tı. Henüz ilk dakikalarda Oğuzhan ile ceza alanı içerisinde tehlike yaratan siyah-beyazlı ekip, 6. dakikada bir penaltı kazandı. Soldan gelen pasta topun gelişine bir şut çıkaran Almeida’nın vuruşu Joseph Boum’un koluna çarptı ve maçın hakemi Barış Şimşek tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Almeida, kaleci Sehiç ile topu ayrı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

 

 

Adrese teslim pas
Beşiktaş, ilerleyen dakikalarda da üstünlüğünü korudu. Orta alanda Oğuzhan ve Fernandes ile birlikte topun sürekli sahibi olan siyah-beyazlı ekip, 31’de farkı ikiye çıkardı. Uğur ile birlikte atağa kalkan Oğuzhan eliyle “buraya at” diye işaret yaptı. Uğur da takım arkadaşını kırmadı ve ceza alanına doğru pas çıkardı. Oğuzhan, topun gelişine çok şık vurdu ve skoru 2-0’a taşıdı. 45. dakikada bu sefer sağdan gelen Oğuzhan, Hilbert ile duvar pasına girdi. Aldığı topta iki rakibini oyundan düşüren genç yetenek, altı pas içerisindeki Holosko’yu gördü. Slovak futbolcu da bu ikramı geri çevirmeyerek takımını 3-0 öne geçirdi.

 

 

Mersin etkili olamadı
Oğuzhan’ın 49. dakikada oyun dışında kalmasından sonra Beşiktaş bir kişi eksik oynamanın da etkisiyle daha kontrollü bir futbol tercih etti. 10 kişi kalmanın etkisiyle kimi zaman kalesinde ataklar da görse, siyah-beyazlı ekip kontrolü kaybetmedi. Uzatma dakikalarında Beşiktaş, Almeida ile 4. gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına kaçan Portekizli, kaleci Sehiç ile karşı karşıya kaldı. Birebir pozisyonlarda kaçırdığı gollerle eleştirilen Almeida, fırsatı yine değerlendiremedi. Son saniyelerde gol pozisyonuna giren Mersin ekibi eli boş dönünce 3 puan 3 golle Beşiktaş’ın oldu.

 

 

Batuhan’a kapılar kapandı
Disiplinsiz davranışları nedeniyle büyük tepki alan Batuhan Karadeniz, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’dan da yüz bulamadı. Teknik direktör Samet Aybaba’nın kadro dışı bıraktığı Batuhan, dün sabah tesislere gelen Başkan Fikret Orman’ın yanına giderek oynamak istediğini söyledi. Batuhan’ın beklemediği bir tavır ortaya koyan Orman, “Ümraniye’nin patronu Samet hocadır. Bir sıkıntın varsa onunla konuş. Futbol takımıyla ilgili tüm tasarruf onun. Benim yapabileceğim bir şey yok” dedi. Öte yandan 4 Kasım 1967 doğumlu Fikret Orman’ın doğum günü, Beşiktaş’ın Vakıfbank’la yaptığı bayanlar voleybol maçının set arasında kutlandı. Siyah-beyazlı takımın genç isimlerinden Veli Kavlak’ın dün doğum günü kutlaması ise Mersin İdmanyurdu maçından önce Ümraniye’de yapıldı. Öte yandan bilet fiyatlarında indirime gidilmesine rağmen Mersin İdmanyurdu maçında kapalı tribün yine dolmadı. Siyah-beyazlı bir grup taraftar, “Beşiktaşlı uyan, Q7’yi bırak, Necip, Oğuzhan, Hasan, Kadir, Erkan’a sahip çık” yazılı pankart açtı.

 

 


Taraftar Beşiktaş’ı
yine zorda bıraktı!
Karşılaşmanın 88. dakikasında bir Beşiktaş taraftarı sahaya atladı. Güvenlik görevlileri, yönetime tepki amaçlı eylem yaptığını söyleyen taraftarı güçlükle durdurdu ve polis ekiplerine teslim etti. Gözlemci raporuna yansıyan olay, Beşiktaş’a para cezası olarak yansıyacak. Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Mersin İdmanyurdu maçında gerçek kimliklerini sahaya yansıttıklarını ancak Oğuzhan’ın kırmızı kart görmesine çok üzüldüğünü söyledi. Aybaba, Quaresma için yapılan eylemlerin de doğru olmadığını savundu.