Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ile ilgili son dakika açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ile ilgili son dakika açıklaması
Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ile ilgili son dakika gelişmeyi Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptı. Binlerce kişi sosyal medyadan tepki yağdırdı. Peki son durum ne olacak...

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT binlerce vatandaş devletten gelecek olan açıklamayı dört gözle bekliyordu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk, "Emeklilikte yaşa takılanlarla" ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da geçtiğimiz aylarda, "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur" diyerek son noktayı koymuştu...

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR EYT OLACAK MI?

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir çalışmanın şu anda gündemlerinde olmadığını belirten Selçek, bir kavram karmaşası olduğunu, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer aldığını dile getirdi. "Emeklilikte yaşa takılma"nın yanlış bir kavramsallaştırma olduğunu çünkü emekliliğin olmazsa olmazının belirli bir yaşı tamamlama olduğunu dile getiren Selçuk, "Dünyada emeklilik için bir yaş sınırı mevcut." dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR'DAN SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Prim günlerini doldurmuş fakat yaşı bekleyen binlerce vatanda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili gelen olumsuz açıklamayı sosyal medyada tepki göstererek paylaşımlarda bulundu.

İşte o yorumlardan bazıları...

#EmeklilikteYasaTakilanlar haklarını istiyorlar. Her partiden #EYT mağduru var. Yani demem o ki #EYT konusunun çözümü için tüm siyasi partiler ortak hareket ederek bir an önce sayıları 1 milyonu geçen bu vatanın öz evlatlarına o müjdeli haberi vermeli.

01-003.png02-002.png03-002.png04.png