Emine Erdoğan: ''Van Gölü korunacak''

Emine Erdoğan:  ''Van Gölü korunacak''
Van Gölü Sempozyumu’na katılan Emine Erdoğan, “Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’nin en büyük dünyanın ikinci büyük sodalı gölü Van Gölü’nde biyolojik arıtma tesisini ziyaret etti.

GÖLÜN DİP TEMİZLİĞİ YAPILACAK
Van Gölü Sempozyumu’nda konuşan Emine Erdoğan, "Kurumlarımızın iş birliği ile Van Gölü''nü Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı hazırlandı. Bu girişimin, kayda değer sonuçlar vermesini umut ediyorum. Bu kapsamda, gölün dip temizliği yapılacak. Atık-su yönetimi sağlanacak. İlaveten, entegre katı atık yönetimi oluşturulacak. Bu eylem planıyla, Van Gölü inşallah layıkıyla korunacak" ifadelerine yer verdi.

VAN GÖLÜ''NÜ KURTARACAK ARITMA TESİSİNE ZİYARET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın eşi Emine Erdoğan, dünyanın ikinci büyük sodalı ve Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü için hayati önem taşıyan ''İleri Biyolojik Arıtma Tesisi''ni ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı. Slayt gösterisinin ardından Emine Erdoğan, tekne turu yapmak için Van Gölü''nün İskele Sahili''ne geçti.

Van Büyükşehir Belediyesi''nin Tuşba ilçesinde yaptırdığı arıtma tesisi; doğal güzelliği, eşsiz koyları ve mavi bayraklı plajları ile görenlerin hayran kaldığı Van Gölü''nü kirlilikten kurtaracak. Yıllardır göle dökülen atık suların arıtılmasını sağlayacak tesis, 180 milyon lira bütçeli. 3 yıl önce yapımına başlanan ''İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'' ile Van Gölü''nün yıllardır atık sular nedeniyle maruz kaldığı kirlilik sorunu giderilecek. DHA

İlgili Haberler