Olağanüstü açılışa vize

Olağanüstü açılışa vize
CHP, yerel seçim öncesi ara tatile giren Meclis'i, adları yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan 4 eski bakanın fezlekelerini görüşmek için olağanüstü toplantıya çağırma girişimine destek buldu. Hem MHP hem de BDP çağrıya destek vereceklerini açıkladı. Ç

Olağanüstü açılışa vize

CHP, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde tatile giren TBMM'yi, rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adları karışan 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler nedeniyle olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclis'in toplantıya çağrılması için 110 vekilin imzası gerekiyor. CHP, dün bu imzaları Meclis Başkanlığı'na sundu. CHP'nin çağrısında, TBMM'nin toplanması için alternatifli birkaç gün önerisi verildi ve kesin karar TBMM Başkanı'na bırakıldı. İç tüzük uyarınca, 110 milletvekilinin imzasının verilmesinin ardından, TBMM Başkanı'nın 10 gün içinde Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırması gerekiyor. MHP ve BDP, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması çağrısına destek vereceklerini açıkladı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, yaptığı açıklamada, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması ve 4 eski bakan hakkında fezlekelerin okunması için TBMM Başkanlığı'na yapacağı başvuruyu değerlendirdi. Halaçoğlu, CHP'nin talebine destek vereceklerini söyledi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da  bunu desteklediklerini kaydetti.  Olağanüstü toplantı sürecini yürüten CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de bağımsız millekvekilleriyle görüştüklerini, onların fezlekelerin okunması için Meclis'e geleceklerini söyledi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise konuyu partisinin yetkili organlarında görüşeceklerini ve burada alınan kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini bildirdi.

Tek gündem maddesi

CHP'nin olağanüstü toplantı isteğinde tek gündem maddesi yer aldı; Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adları karışan eski Bakanlar hakkında TBMM'ye gönderilen fezlekelerin okunması. Eğer toplantı gerçekleşirse, TBMM Genel Kurulu'nda "toplantı yeter sayısı" olan 184 vekil aranacak. Bunun için, CHP ve MHP'nin katılımı yeterli oluyor. CHP'nin halen 134 milletvekili, MHP'nin ise 52 milletvekili var. Bağımsızların da katılması halinde, toplantı yeter sayısına rahatça ulaşılıyor.