En soğuk geceyi yaşadık

Merhaba sevgili okuyucularım.

Günlerdir meteorolojinin uyarıları, tahminleri Türkiye''nin genelinde etkisini gösterdi. Türkiye beyaza büründü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun verdiği bilgiye göre, dün gece son 30 yılın en soğuk derecesi -4.4 olarak ölçüldü. Böylece Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk.

Hani derler ya ''Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır.'' diye aynen o durumdayız.

Büyükçekmece, Çatalca, Edirne''ye kadar her yer bembeyaz. Çerkezköy''ün Kartalkaya, Palandöken''den bir farkı yok gibi.

Tabii ki bu durumdan en çok çocuklar yararlanmakta. Hele ki okullar da iki gün tatil edilip hafta sonu ile birleştirilince değmeyin keyiflerine. Kızağını alan, kızağı olmayan evden kaptığı leğenle karda kaymanın keyfini çıkarıyorlar.

Gün onların, keyif onların...

Hatırlanacağı üzere Ocak ayında yağan kar yağışında gecikmeli alınan önlemler büyük aksamalara sebep olmuştu. Trafikte adeta felç yaşanmıştı. Bu seferki kar yağışıyla karşılaştırıldığında, önlemler alınmış hiçbir aksama yok. Ana yollar açık, trafik normal akışında seyrediyor.

Kriz süreçlerinde ek seferler ekleniyor...

Yetkililer ne kadar ikaz ederlerse etsinler vatandaş yine bildiğini okumaktan geri kalmıyor.

Özel araçlarınızla yola çıkmayın. Toplu taşıma araçlarını kullanın. Hele ki araçlarınızda kış lastiğiniz yoksa kesinlikle yola çıkmayın.

Bu ikazlarında ne kadar haklı olduklarını yaşayarak görüyoruz. Kazalara sebep olanların ve yolda kalanların çoğunun araçlarında hâlâ yaz lastiği kullandıkları görülmekte.

Hele buzlanmada yollar jilet gibi olmakta. Ayrıca yetkililerin bir ikazını da buradan belirtmek isterim "gizli buzlanma."

Aman diyim. Siz siz olun özel araçlarınızla yola çıkmayın.

Aybar bekleneni yaptı

Biliyorsunuz her doğa olayına bir isim verilmekte. Özellikle Amerika''da yaşanan fırtınalar daha doğrusu tayfun dedikleri fırtınalara isim verilmesi gelenek olmuştur.

Bizim yaşadığımız Sibirya kökenli kar fırtınasına da geniş bir alanda etkili olması beklenmesi nedeniyle, heybetli, görkemli anlamına gelen Aybar ismi verildi.

Ocak ayının son haftası İstanbul''da etkili olan kar fırtınasına ise Avar ismi verilmişti. O da heybetli anlamına gelmekte. Ayrıca Kuzeydoğu Kafkasya''da, Dağıstan Federe Cumhuriyeti''nde yaşayan bir halka verilen isimdir.

En çok çocuklar sevindi

İstanbul''da Perşembe gününden bugüne bazı il ve ilçelerde daha etkili olan kar yağışı çocuklara yaradı. Gönüllerince eğlenen çocuklar fotoğraf selfi''leriyle anı aileleriyle ölümsüzleştirdiler.

Kar yağışından nasibini alan birçok ilde şehirlerarası yolculuklar güvenlik ve kaza önlemleri açısından iptal edilmek zorunda kaldı. THY ve diğer uçak şirketleri uçuş seferlerini iptal etti.

Yine birçok ilde yollar ulaşıma kapandı, eğitime ara verildi.

Özellikle İstanbul''da kar yağışı önlemlerinde motor kullanarak servis yapan kuryelerin, motosiklet ve elektrikli scooter kullan kişilere de  trafiğe çıkmak için izin verilmiyor.

Uzmanların tahminlere göre kar yağışının yarına kadar tüm illerde etkisini sürdürmesi bekleniyormuş.

Zaten günler öncesinden her gün benzine gelen zamlardan dolayı otoparkta bekleyen binlerce araç trafiğe çıkamıyor. Yollar açık bir şey olmaz demeyiniz. Tedbiri alalım. Sonra keşke demeyelim. Sağlıklı yaşam için kurallara uyalım. Hastalanmadan sıkıntısız bu kış ayını geçirmek en büyük arzumuz.

Atatürkçü Düşünce Derneği''nde seçim

Atatürkçü Düşünce Derneği''nin Genel Başkan seçimlerinden sonra şubelerinde de seçimler devam ediyor.

Gazeteci Burcu Uğur, Üsküdar ADD''nin 13 Mart''ta (bugün) yapılacak olan Genel Kurulunda başkanlığa aday oluyor. Burcu Uğur açıklamasında "ADD Üsküdar''ı, Üsküdar Türkiye''yi değiştirecek" dedi.

Üsküdar Atatürkçü Düşünce Derneği''nde Yönetim Kurulu Üyesi olan Burcu Uğur "ADD çok önemli bir dernek. 20. yüzyılın başında ekonomik savaşların, cephe savaşlarına dönüştüğü, birçok devlet sınırlarının değiştiği bir süreçte, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde cephe savaşları kazanılmış ve devrimler gerçekleşmiştir.

Cumhuriyet devrimlerinin felsefesinin, 21. yüzyılda insanlığın en çok ihtiyaç duyacağı düşünce yapısı olacağı aşikardır" dedi.

Herhangi bir siyasi partiye üyeliği olmayan Gazeteci Burcu Uğur "Tüzüğümüz gereği ana ilkeleri yerine getirerek tüm Üsküdarlılara eşit yaklaşılması ve geniş kitlelere ulaşılması; dernek içi katılımcılığın ve derneğin görünürlüğünün artması; bursların devamlılığının sağlanması ve gençlerin katılımının arttırılması hedeflerini gerçekleştirmek için adayım.

Derneğimizi bugünlere taşıyan emeği geçen herkese minnettarım. Birlikte daha güçlüolacağımıza inanıyorum" diyerek devam etti.

Hayırlı olsun. Hak eden kazansın.

Yazarın Diğer Yazıları