Bakan Dönmez 278 bin dedi. Evinde karanlıkta oturan Kılıçdaroğlu 4 milyon hanenin elektriği kesik dedi

Bakan Dönmez 278 bin dedi. Evinde karanlıkta oturan Kılıçdaroğlu 4 milyon hanenin elektriği kesik dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “4 milyon hanenin elektriği kesik” ifadeleri sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektriği kesik abone sayısını açıkladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Bakan Dönmez, bugün itibarıyla elektriği kesik abone sayısının 278 bin olduğunu duyurdu.

Dönmez paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Sn. Kılıçdaroğlu’nun bugün 4 milyon hanenin elektriği kesikmiş gibi oluşturmaya çalıştığı söylem ALGIDIR, MANİPÜLASYONDUR, ÇARPITMADIR. Bugün itibarıyla tüm abone gruplarında elektriği kesik abone sayısı 278 bindir. Bu da toplam abone içinde %0.6’dır.”

 

"4 MİLYON ABONE YAHU ABONE"
Son üç yılda enerji zamlarının yüzde 400''ü aştığını, enerjinin ekmek, su gibi temel hak olduğunu vurgulayan CHP Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şimdi gelelim can alıcı soruya. 2021''de kaç abonenin elektriği kesildi derseniz... 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. 4 milyon abone yahu abone. Kişi değil. Kaç kişi demek, bunun hesabını varın siz yapın. Çektiğimiz, size çektirdiğimiz çileye bakın Allah aşkına. Et ve Süt Kurumu''na yatağa aç giren çocuklar için gitmiştim. Oysa zavallı yoksul çocuklarımız hem aç hem de ışıksız giriyorlar yataklara. Bu eşkıya düzenine karşı faturamı ödemeyeceğimi söyledim.

"Ödeyemeyeceğimden değil, ödeyebilirim ama bu nasip kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim, ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim."

SELVİ KILIÇDAROĞLU DA İFADE ETMİŞTİ
Elektrik faturasını ödeyemedikleri için geçen yıl yaklaşık 4 milyon kişinin elektriğinin kesildiğini hatırlatan Selvi Kılıçdaroğlu da, "Biz ödeyemeyecek durumda değildik ama 4 milyon aile var ödeyemeyen onlarla dayanışma içerisinde olalım istedik. Atlatırız, o kadar önemli değil, idare edeceğiz" diye konuşmuştu. 

İlgili Haberler