Ercüment Ovalı, korona aşısını neden Twitter'dan duyurduğunu açıkladı: Bakanlığa yazsam bir ay bekletirdi

Ercüment Ovalı, korona aşısını neden Twitter'dan duyurduğunu açıkladı: Bakanlığa yazsam bir ay bekletirdi
Korona virüse karşı iki farklı aşı için hayvan testi aşamasına gelindiğini açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, aşıyı neden Twitter’dan duyurduğunu açıklayarak, “Ben şimdi bunu bakanlığa yazsam ben 1 ay daha bekletse günlük hasta sayısını, günlük ölüm sayılarını biliyoruz” dedi.

Korona virüse karşı yaptığı çalışmalarla ve korona virüs tedavisinde kullanılmak üzere steril plazma ürettiklerini belirten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Habertürk programında Habertürk TV Yayın Koordinatörü Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

“Kahramanlarım” olarak dediği ekibiyle korona virüs aşısı ve ilacı için laboratuvar çalışmaları yürüten ve Prof. Dr. Ercüment Ovalı sosyal medya paylaşımları ve aşıyı neden Twitter’dan duyurduğuna yönelik gelen eleştirilere yanıt vererek, “Ben hatalı olduğumu düşünmüyorum. Çok etkili olduğunu düşündüğünüz bir tedavi yöntemiyle karşı karşıyasınız. Yanılabilirim. O yüzden diyorum ki test edelim. Ben bunu Bakanlığa yazsam Bakanlık’ta beni bir ay bekletse günlük hasta sayısını biliyoruz. Günlük hasta sayısını, günlük ölüm sayılarını biliyoruz. Ben bu insanların bir kısmının hayatını kurtarabileceksem ne yapabilirim başka?” dedi.

İlgili Haberler