Erdoğan, 31 kişinin öldüğü sel felaketi sonrası ne demişti?

Erdoğan, 31 kişinin öldüğü sel felaketi sonrası ne demişti?
İstanbul, dün, son yılların en büyük sağanak yağışına teslim oldu. Yaşanan afette bir kişi hayatını kaybetti. İktidara yakın medyanın eleştirileri dikkat çekerken, 31 vatandaşın hayatını kaybettiği 2009 yılındaki afet yeniden gündeme geldi.

İstanbul'da etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkilemesi ve bir kişinin canını alması nedeniyle iktidara yakın medya, afetten Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu.

İktidara yakın medyanın bu yaklaşımı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2009 yılındaki afetle ilgili sözlerini yeniden gündeme getirdi.

31 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ, ERDOĞAN "DERE YATAKLARI" DEDİ

2009 yılında, Başbakanlık görevinde bulunan Erdoğan, İstanbul'da 31 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından yaptığı açıklamalarda dikkat çekmişti. Erdoğan, sel felaketinden uzun yıllar altyapısını projelendirdiği belediye hizmetleri yerine, dere yataklarına yapılan yapılaşması sorumlu tutmuştu.

Erdoğan, 31 vatandaşın hayatını kaybettiği sel felaketi sonrası şu sözleri söylemişti:

"Kalkar da biz dere yatağına binalar yaparsak ve dere yatağında bu yapılanmaları yaygınlaştırırsak, derenin intikamı ağır olur."

Ancak Erdoğan'ın bu sözüne rağmen, geçen on yılda İstanbul'da binalar daha da arttı. İstanbul, AVM ve rezidanslara teslim edilmeye devam ederken, son yaşanan sel felaketi ile dereler bir defa daha intikamını aldı. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan sağanak yağış sele neden oldu ve hayatı adeta durdurdu. Meydana gelen sel yağışının ardından yollar çöktü, araçlar sele kapıldı, Kapalıçarşı’yı su bastı. Hayatı felç eden sağanak yaşın ardından iş yerleri ve evleri su bastı. Sağanak nedeniyle su baskının meydana geldiği Unkapanı alt geçidinde ise bir erkek cesedine ulaşıldı.