Türkiye'deki ekonomik kriz Arap medyasının ağzını sulandırdı

Türkiye'deki ekonomik kriz Arap medyasının ağzını sulandırdı
Arap basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Zayed El Nahyan'ın daveti üzerine BAE'yi ziyaretini Türkiye’deki yüksek döviz kuru sebebiyle “çok sayıda avantaj” olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Körfez ülkesi petrol zengini Birleşik Arap Emirlikleri''ndeki ziyareti sürüyor.

Dün gerçekleşen görüşmelerde ise taraflar arasında 13 anlaşma imzalandığı belirtildi.

BAE resmi haber ajansı WAM, ziyaretin "İki bölgesel ortak arasında stratejik ilişkileri geliştirmeye yönelik önemli bir adım" olduğunu vurguladı.

Gulf News''in haberindeyse Türk çelik üreticilerinin ve tekstil firmalarının ilişkilerin gelişmesinden fayda görebileceği yazıldı.

Haberde, Türkiye’nin konumu, iş imkanları, vasıflı işgücü ve yüksek döviz kuru sebebiyle yabancı yatırımcılara çok sayıda avantaj sunuyor, denildi.

The National ise, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 10 yıl sonra BAE''ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi" başlığını attı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın BAE ziyaretinin, bölgenin istikrar ve refahını hedefleyen iş birliğini güçlendirmeye yönelik BAE''nin eğilimleriyle uyumlu olduğu ifade edildi.

Gulf Today ve Khaleej Times "İlişkiler istikrarlı bir şekilde büyürken BAE, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı memnuniyetle karşılıyor" başlığını attı.

İlgili Haberler