Soylu’nun 15 Temmuz’un faili dediği BAE’ye Erdoğan ''kardeş ülke'' dedi

Soylu’nun 15 Temmuz’un faili dediği BAE’ye Erdoğan ''kardeş ülke'' dedi
İçişleri Bakanı Soylu’nun 15 Temmuz’un faili olarak gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeş ülke” dedi.

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun birçok röportajında 15 Temmuz darbe girişiminin faili olarak gösterdiği ve uzun zamandır ilişkinlerin gergin olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkiler son dönemde hız kazandı.

Peş peşe ziyaretlerin sonuncusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin BAE’ye gitmesiyle devam etti. Ziyarette çok sayıda anlaşmaya imza atıldığı belirtilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretin ardından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Kardeş Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizi hamdolsun, bugün başarıyla tamamladık. Yaptığımız görüşmelerde ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırımların arttırılması konusunda güçlü bir müşterek irade ortaya koyduk, toplamda 13 anlaşmaya imza attık.”

SOYLU NE DEMİŞTİ?

BAE ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert ifadeler kullanmıştı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından TRT Haber’de gazetecilerin karşısına geçen Soylu, BAE’yi 15 Temmuz’un faili olarak belirlemiş sert ifadelerle yüklenmişti.

Soylu şu ifadeleri kullanmıştı:

“BAE, ABD ile birlikte 15 Temmuz darbesinin failidir. Bugün Cumhurbaşkanımızı anti-semitizm ile suçlayanlar, 15 Temmuz’u yapanları ABD’de saklıyorlar, ortakları da Birleşik Arap Emirlikleri’nde. Bu söylemler için bir sipariş verilmiş, anlaşılmıyor mu? Yalan ve iftira ile Türkiye iktidarını yıpratmak istiyorlar.”

YANDAŞ MEDYA NE DEDİ?

Sadece Soylu değil yandaş medya da ciddi bir dönüş yaptı. Yenişafak’ın Şerefsiz diyerek manşetten gördüğü BAE, bugün dost ülke konumuna çıkarıldı.

 

İlgili Haberler