Erdoğan'dan BAE'li yatırımcılara açık çek

Erdoğan'dan BAE'li yatırımcılara açık çek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi’de BAE'li iş insanları ve yatırımcılara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız' ifadesi dikkat çekti.

Türkiye’nin uzun süre dış politikada gerilim yaşadığı, iktidarın “15 Temmuz darbe girişimi”nin arkasında olmakla suçladığı, ancak geçen kasım ayında TL’nin rekor seviyede değer kaybetmesiyle eşzamanlı olarak ilişkilerin yumuşadığı Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) “Zayıf TL, büyük yatırım için harika bir fırsat” açıklaması tepkiyle karşılanmıştı.

BEA''de yatırımcılarla bugün bir araya gelen Erdoğan''ın ''Sizlere her türlü desteği vermeye hazırız'' ifadesi dikkat çekti. 

Erdoğan''ın açıklamalarından önemli kısımlar şöyle;

-Birleşik Arap Emirlikleri, ileri teknoloji şirketlerine ve startuplara finansman desteği ve uygun yatırım fırsatları sunuyor. Türkiye ise dinamik ve genç nüfusu ile ileri teknoloji geliştiren küresel ölçekte isim sahibi yeni girişimlere öncülük ediyor.  

Çok geniş bir yelpazede 13 anlaşma imzaladık

-Karayolu, havayolu, bankacılık ve finansman başta olmak üzere her alandaki ekonomik bağlantılarımızı güçlendirilmesi için biz de gereken adımları atıyoruz. Türkiye 85 milyonluk nüfusu, yükselen sanayi üretimi nitelikli istihdam tam kapasitesi, fiziki altyapısı ve coğrafi konumuyla öne çıkan bir ülkedir.

-Sanayi ve ileri teknolojiler taşımacılığa, sağlıktan tarıma ve karşılıklı yatırımlara kadar çok geniş bir yelpazede 13 anlaşma imzaladık. 

-BAE ile ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması konusunda hemfikiriz. Ekonomik açıdan birbirini tamamlayan ülkeler olarak kısa sürede önemli mesafe alacağımıza inanıyorum

-BAE ile Ortak hedefimiz, ikili ilişkilerimizi her alanda çok daha üst seviyelere taşımak.

Her türlü desteği vermeye hazırız

-Uluslararası yatırımcıların ülkemize yatırımları giderek artıyor. Liderlerin görevler, sanayiden, ticarete her alanda zemini temsil etmektir. İki ülkenin ticari potansiyelini harekete geçirecek olan sizlersiniz.

-Ticaret bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Finansman ve Dönüşüm Ofislerimiz, diğer kurumlarımız yeni yatırım projelerinizde sizlere her türlü desteği vermeye hazırız.

İlgili Haberler