Erdoğan ‘Biz kirlettik’ demişti: Ayder Yaylasına otel yapılacak

Erdoğan ‘Biz kirlettik’ demişti: Ayder Yaylasına otel yapılacak
Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlayacak. Yaylada bulunan salıncaklar ‘bölgenin doğasına uygun olmadığı için’ kaldırılırken, otopark ve otel inşaatı yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada “Ayder’i biz kirlettik” demişti.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlayacak. AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, bölgede kentsel dönüşümün başlayacağını belirterek, otopark ihalesi ve otel inşaatına başlanacağını söyledi.

Yaylada bulunan salıncakların bölgenin yapısına uygun olmadığını savunan Avcı şu ifadeleri kullandı:

"Ayder’in tarihi fotoğrafının olduğu bölgede uygunsuz yapılar yapıldığını, doğası ile uygun olmayan salıncak tiplerinin yapıldığını görmüştük. Salıncakların hepsini kaldıracağız. Rize Valiliği tebligatları gönderdi. Salıncakları kaldırmayanlar için kolluk kuvvetleri ile orayı asli hüviyetine kavuşturmuş olacağız. Ayder’in tarihi fotoğrafının çıktığı çayırlık mera alanını inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eli ile kamulaştıracağız. TOKİ Başkanımız ile görüştük. Kamulaştırma kararları çok yakın bir zamanda alınıyor ve vatandaşlarımıza tebliğ edilecek."

"Rize’nin önemli bir değerini, markasını korumaya çalışıyoruz. Ayder’de bir dönüşüm başlatıyoruz. Otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacak. Dönüşüme tabi tutulacak binaların yapı çalışmalarına başlanacak. Ayder'i inşallah dünyanın en önemli turizm merkezi haline getirme gayretinde olacağız. Ayder, Sayın Cumhurbaşkanımızın da üzerinde titizlikle durduğu, hassasiyetle Türkiye’nin hemen her noktasında anlattığı görüntüye dönmüş olacak."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘BİZ KİRLETTİK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 yılında Rize İl Danışma Meclisinde yaptığı konuşmada Ayder Yaylası ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulunmuştu Erdoğan, yaptığı konuşmada "Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, ama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik” demişti.

İlgili Haberler