Erdoğan, gaziler konusunda geri adım attı!

Erdoğan, gaziler konusunda geri adım attı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazilerin maaşlarının kesilmenin ardından gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

Maaşları kesilen gazilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazi maaşlarının kesilmesinin ardından gelen tepkiler üzerine geri atmak zorunda kaldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamasında, maaşları kesilen gazilerle ilgili problemin yakın zamanda giderileceğini belirtti.

Erdoğan, "Bazı gazilerimizin vazife malülü aylığıyla ilgili teknik sıkıntılar vardı, bu sıkıntıları çözecek yasal düzenleme en kısa sürede Meclis'e geliyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Resmi kurumlarda çalışıp emeklilik hakkı kazanan 1 Ocak 2014 tarihinden önce emekli olan 377 terör gazisinin maaşları 17 Aralık'ta kesilmişti. Yapılan yasa değişikliğiyle 236 terör gazisinin erken emeklilik hakları ellerinden alınmış ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarını kesmişti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, SGK’nın emekli gazilerin maaşını “Sehven emekli olmuşlar” diyerek kestiğini belirtmişti. Işık “Emeklilik hakkımız gasp edildi. Tüm hukuki yolları deneyeceğiz. Meclis’ten gazilere yapılan bu büyük ayıptan geri dönmesini bekliyoruz” demişti.

Mağdur olan gaziler ise, yıllardır kamu kurumlarında çalışıp emekliliği hak ettikten sonra SGK'ya başvurmuş, SGK tarafından emekli olabilirsiniz dendikten beş yıl sonra maaşlarının kesilmesine tepki göstermişti.