Erdoğan'dan faiz açıklaması

Erdoğan'dan faiz açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı programında konuştu. Erdoğan, burada faiz indirimine de değindi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı programında konuştu. 

Ankara Polatlı'da yaptığı konuşmasında Merkez Bankası'nın faiz indirimine değinen Erdoğan, "Merkez Bankası faizi yüzde 24'ten yüzde 19,75'e düştü. Daha düşecek, yıl sonuna kadar daha da düşecek" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Biz her zaman yeni tekliflere, yeni yöntem ve projelere açık bir kadro olduk. Ülkenin ve milletin menfaatine olduğu müddetçe teklifi getirenin kimliği ve siyasi görüşüyle asla ilgilenmedik. Ülkemiz tarımını ilerletecek, üretimini arttıracak, Türkiye'nin gıda güvenliğini tahkim edecek her türlü öneriye açığız. Açık söylüyorum, biz kavganın gerilimin kesinlikle yanında değiliz. Biz çiftçilerimize en güzel hizmetin mücadelesini veriyoruz. Merkez Bankası faizi yüzde 24'ten yüzde 19,75'e düştü. Daha düşecek, yıl sonuna kadar daha da düşecek. Benim çiftçim, yatırımcım, girişimcim inşallah bu faiz belası altında ezilmeyecek. Yatırım, istihdam artacak, üretim artacak, rekabet gücü artacak. Böylece Türkiye büyümeye devam edecek."