Erdoğan’dan vatandaşa EYT yorumu: "40 yaşında emeklilik mi olur?"

Erdoğan’dan vatandaşa EYT yorumu: "40 yaşında emeklilik mi olur?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da EYT mağduru bir kadınla sohbet etti. Kadının "EYT çıkacak mı?" sorusuna Erdoğan "Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

EYT MAĞDURU KADINLA SOHBET ETTİ

Erdoğan, tesislere geldiği sırada bir kadın, makam aracının yanına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kadın ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra makam aracından inerek hemen yanında bulunan kafede oturanların yanına gitti, tek tek herkesle tokalaştı.

“CUMHURBAŞKANIM EYT ÇIKAR MI?”

Burada bulunan bir kadın vatandaş Erdoğan’a seslenerek, “Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?” dedi. Erdoğan, “Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur” yanıtını verdi.

Bunun üzerine kadının, “Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur” yanıtını verdi.

Erdoğan daha önce EYT'liler için, "Karşımıza bunlar türedi. Erken emekli olacak. Ondan sonra kendine göre başka bir işle çalışmaya devam edecek. Çift dikiş. Böyle bir şey olamaz. Buna adalet, hak denmez."demişti. 

Sonraki süreçte ise, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 bakanın hem görevleri gereği maaşlarını hem de emekli maaşlarını alabilmelerine imkan sağlanması, Erdoğan'ın sözlerini tekrar gündeme getirdi. 

İlgili Haberler