Erdoğan'ı eleştirdiği için gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı

Erdoğan'ı eleştirdiği için gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı
İstanbul’un Çatalca ilçesinde pazar alışverişi yaparken çıkan tartışmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını eleştirdiği için gözaltına alınan 63 yaşındaki Dürdane Özselgin, hakimlik sorgusunun ardından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

İstanbul’un Çatalca ilçesinde pazar alışverişi yaparken çıkan tartışmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını eleştiren 63 yaşındaki Dürdane Özselgin'in, kendisini şikayet eden bir kadının ihbarı üzerine misafirliğe gittiği bir arkadaşının evinde Jandarma tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

AVUKAT GÖREVLENDİRİLEMEDİ

Dürdane Özselgin, gözaltı işlemi yapılmasının ardından Baro’ya bilgi verilmesini söyleyerek avukat talep etti. 

Savcı ise “Şüpheli, beş yılın altındaki suçlarda Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) talep edemez” yanıtını verdi. Gözaltı işlemi bu yüzden Baro CMK’ye düşmedi.

Dürdane Özselgin'in oğlu, Çatalca emniyetiyle konuşarak, gözaltı işleminin baroya bildirilmesini istedi. Polis ise “Savcı beyin talimatına aykırı bir şey yapamayız” yanıtını verdi.

Dürdane Özselgin'in gözaltı kaydı, bu yüzden baroya ulaşmadığı için, avukat görevlendirilemiyor.

"YEDİLER, YEDİLER DOYMADILAR"

Pazarda yaşanan tartışma ile ilgili konuşan Dürdane Özselgin’in oğlu Anıl Özselgin ise şunları söyledi; 63 yaşındaki kadının geceyi karakolda geçirmesine sebep olan söz ise şu: ‘Yediler, yediler doymadılar…’ Evet, pazarda yaşanan bir tartışmada söylenen bu söz yüzünden 63 yaşındaki bir kadın haksız ve hukuksuzca gözaltında”

Dürdane Özselgin ise olayla ilgili avukatı Ozan Büyük’e, “Pazarda tartıştığım bir kadına ‘Millet açlıktan ölüyor, utanmadan hala AKP’ye oy veriyorsunuz’ dedim. İddia edildiği üzere kimseye küfretmedim, iftiraya uğradım” dedi.

wef,.jpg

SERBEST BIRAKILDI

"Halkı kin ve nefrete sevk etmek" suçlaması ve yurt dışına çıkış yasağı istemiyle hakimliğe sevk edilen Dürdane Özselgin, hakimlik sorgusunun ardından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

"İLAÇLARIMI VERMEDİLER"

Gözaltı sürecinde kötü muameleye maruz kaldığını belirten Özselgin, bu süreçte yaşadıklarını "Nezarethane çok soğuktu. Bana ilaçlarımı vermediler. Gece olduğunda yemek getirmediler" sözleriyle anlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, Dürdane Özselgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdiği için değil, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve tahrik" gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

ekj_l3fwsaawfnp-(1).jpg