Barış Yarkadaş'tan sürpriz Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması. Herkes bu iddiayı konuşuyor

Barış Yarkadaş'tan sürpriz Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması. Herkes bu iddiayı konuşuyor
Barış Yarkadaş'tan Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez hakkında dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması geldi.

Tv100’de Pınar Işık Ardor’un sunduğu Gündeme Dair programına, gazeteci Barış Yarkadaş, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan ve gazeteci Mustafa Ertekin konuk oldu.

Yarkadaş programda Erdoğan''ın eski doktoru Turhan Çömez hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulduğu programda Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve danışmanı Turhan Çömez’in aday olmak istediğini söyledi.

Yarkadaş konuyla ilgili şunları söyledi;

"Turhan Çömez’in yakın arkadaşları kamuoyundan çok ilgi gördüğünü böyle bir beklenti oluştuğunu özellikle sosyal medyada kendisine yönelik ciddi bir ilginin olduğunu ve aday olması yönünde talep olduğunu söylüyorlar. Yani Turhan Çömez aday olmak istiyor"

Yarkadaş’ın sözlerinin ardından diğer konuklarda söze girerek bu iddia hakkında konuştu.

HANIM KIZ POLEMİĞİNE DAHİL OLDU

CHP''li Kemal Kılıçdaroğlu''nun Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın ABD Başkanı Biden''la görüşmesindeki tercümanı için "hanım kızımız" demesi polemik yaratmıştı. AKP kanadı Merve Kavakçı''nın kızı olan tercümanın "küçümsendiğini" savunurken, sosyal medya Erdoğan''ın Gezi eylemcileri için kullandığı "sürtük" ifadesini hatırlatmıştı.

Turhan Çömez ise konuyla ilgili açıklama yaparak, “Hanım kız” ifadesini küçümseme olarak görüp, “Sürtük” hitabına alkış tutan anlayışa şimdilik “ellemeyeceğiz.” Sandık geliyor. O, nasıl olsa icabına bakacak. Az kaldı." Demişti.

ALİ ERBAŞ’A SERT ÇIKMIŞTI

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde mahalle imamı, Kuran kursunda 3''ü kız, 4''ü erkek 7 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çömez haberi kişisel twiter adresinden RT''leyerek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş''a sert çıktı. 15 Temmuz ile ilgili programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş''ın ''Ne zaman şehit olmak söz konusu olursa biz her an şehit olmaya hazırız.'' sözlerini hatırlatan Çömez, Erbaş''a görevini hatırlatarak;

"Biz bunlara şahit olmaya hazır değiliz"

"Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Her an şehit olmaya hazırız.”
Sen şehit olmaya hazırsın da,
Biz bunlara şahit olmaya hazır değiliz,
Hiç bir zaman da olmayacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler