Erdoğan’ın Öcalan savunması sürüyor

Erdoğan’ın Öcalan savunması sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçimine kısa bir süre kala PKK elebaşı Öcalan’ın mesajına verdiği desteğe bir yenisini ekledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Öcalan ile PKK arasında görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

23 Haziran seçiminden önce Kürt kökenli seçmenin oyunu almak için teröristbaşı Öcalan’ın avukatları ile görüşmesine izin vermesi ile başlayan ve seçimden 2 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Öcalan’ın mektubunu okuması ile zirve noktaya ulaşan süreç devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın son dönemde verdiği mesajlar hakkında konuştu. Öcalan ve PKK arasında görüş ayrılıkları olduğunu belirten Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"İmralı'daki terörist başının son günlerde kamuoyuna yaptığı açıklamalar ve bununla ilgili değerlendirmeler, örgüt içinde hem iç politikada hem de bölge politikalarında ciddi görüş ayrılıkları ortaya çıktığının işaretidir."

ERDOĞAN’DAN ÖCALAN SAVUNMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçiminden 2 gün önce katıldığı canlı yayında teröristbaşı Öcalan’ın yerel seçim ile ilgili mesajını savunarak şunları söylemişti:

 "Özellikle Demirtaş'ın 7 ayrı açıklaması var. Bu açıklamayı bizler de öğrendik. Çok açık ve net şu anda CHP'nin adayına bu desteği açıklıyor. Çok ilginç olan nedir? Burada Apo'nun yaptığı açıklamadır. Olaya şöyle bakıyorum. Bizim derdimiz o değil. Oralardan bize ne gelir ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Burada bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında HDP-PKK kanadında yaşanan Öcalan-Demirtaş noktasında iktidar savaşında ciddi kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunlara kaçırmak istemiyor. Demirtaş'a hesap sormaktan tutun da dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiği yönünde. Buna yönelik kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada 'eğer siz beni destekliyorsanız, benim arkamda olan bir partiyseniz ne oraya ne şuraya değil siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, herhangi bir yere değil kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız' diye bir şey. O anlaşılıyor."