Bu davanın hesabını veremezler!

Bu davanın hesabını veremezler!
Bu davanın hesabını veremezler!

Müebbet hapis cezası verilen İlker Başbuğ’un eşi ile görüşen Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, Sevil Başbuğ’un

Müebbet hapis cezası verilen İlker Başbuğ’un eşi ile görüşen Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, Sevil Başbuğ’un kendisine, “Bu cezayı verenler bedelini ödeyemeyecekler” dediğini söyledi

 

Balyoz Davası’nda 20 yıl ceza alan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, Ümraniye Davası’nda müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ ile görüştüğünü söyledi. Sevil Başbuğ’un cezaya çok üzüldüğünü belirten Nilgül Doğan,  “Ceza beklemiyorlardı. Dirayetini kaybetmedi.  Şu sırada olabildiğince sabırlı olmayı başarabilen bir insan. Herkes biliyor ki doğru ve haklı yerdeler. İlk günün şokunu yaşamadılar, üzülmediler diyemem. Türkiye’de herkes üzülürken onların üzülmemesi söz konusu olamaz. Kendisi de ‘bu cezayı verenler bedelini ödeyemeyecekler’ diye düşünüyor” dedi. 

 


Hukuk katliamı

 


Nilgül Doğan, Ümraniye Davası’nda kararın açıklanmasının ardından bütün arkadaşlarını aradığını kaydederek, şunları söyledi: “Hepsine geçmiş olsun dedim. Mahkeme kararları maalesef kimseyi şaşırtmadı. Mahkeme heyeti kendine yakışanı yaptı. Ben hem Balyoz, hem Ümraniye davasını yakından takip ediyorum. Çetin için yargılamalardaki hukuksuzluklara şahit olduktan sonra, mahkemelerde alınan tedbirleri gördükten sonra, zaten düzgün bir kararın çıkacağı yönünde hiçbir beklentim olmadı. Hakikaten hem Balyoz’da hem de Ümraniye davasında verilen kararlar hukuk katliamıdır. Sadece ulusal değil, uluslar arası platformlar kararları tartışır hale geldiyse bizi yönetenlerin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir.”
Levent Ersöz ve Fatih  Hilmioğlu’nun da tahliye edilmesi gerektiğini ifade eden Doğan, “Fatih Hilmioğlu hoca ve Levent Ersöz’ün tahliye olacaklarını umut ediyordum. Ne olursa olsun çok ciddi hastalıkları vardı. İnsan sağlığı söz konusuydu. İleride bize olan borçlarının hesabını verebilirler, ama bu iki insana olan borçlarının hesabını veremeyecekler” diye konuştu. 

 


Genel af çıkacak

 


Türkiye Emekli Subaylar Derneği Genel Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş da, Silivri’de adaletin işlemediğini söyledi. Balyoz ve Ümraniye davalarının siyasi olduğunu ifade eden Karakuş şöyle konuştu: “Bu durum, siyasi davalar sonucunda PKK ile mücadele edenlerin bir bahane bulunarak cezalandırılması. Bunun sonucunda da ilerde genel af çıkarılıp Öcalan ile birlikte serbest bırakılacaklar. Bu büyük Ortadoğu Projesi’nin Müslümanlara oyunudur. BOP, 22 Müslüman ülkenin sınırlarının değiştirilmesi, demokrasi gelecek kandırmacasıyla kaynaklarının ellerinden alınmasıdır. Bu dava Güneydoğu bölgesinin adeta Türkiye’den koparılma çalışmasının bir bölümüdür. Bu nasıl terör örgütü, lideri kimmiş? Terör örgütü dediğinin lideri olur, hücreleri olur. Öyle terör örgütü demekle olmuyor.”